Nasi Goreng
Nu blir det finfina grejjer kan jag lova. Nasi Goreng kommer jag mest ihåg från skolan faktiskt och det var ju sannerligen inte alltid en höjdare, men jag efter att ha läst på i några av mina asiatiska kokböcker så kände jag att detta verkligen är något för mig när det gäller både smak och matlagningsupplevelse. Jag komponerade ett eget recept som vanligt och fick ihop denna löjligt läckra godsak. Njutning vänner!
NASI GORENG
4-6 portioner
6 dl nykokt långkornigt ris
5 schalottenlökar
2 klyftor vitlök
2-4 röda chilifrukter (välj styrka)
100 g färsk spenat
200 g savojkål
100 g minimajs
100 g sockerärtor
2 skalade morötter
500 g tillagat kycklingkött
3 ägg
4 msk ketjap manis
3 msk tomatpuré
Matolja
Salt
Låt gärna det nykokta riset svalna något.
Skala och finhacka lökarna och vitlöksklyftorna. Kärna ur och strimla chilifrukterna finfint. Skär grönsakerna & kålen i ganska små bitar.
Hetta upp olja och fräs lök och vitlök tills den blir lätt genomskinlig. Tillsätt chilistrimlor och alla de övriga goda grönsakerna. Vänd även ner spenaten när de övriga grönsakerna mjuknat.
Skär kycklingköttet i mindre bitar och vänd ner i pannan tillsammans med grönsakerna. Slå på ketjap manis & tomatpuré och blanda väl. Ta med en nypa salt också när ni ändå håller på.
Nu är det dags för riset att få välkomnas ner i stekpannan. Fräs på ganska hög temperatur under konstant men varsamt omrörande.
Vispa ihop ägg och salt och stek en omelett i en ny stekpanna. Rulla ihop omeletten och skär fina, långa strimlor av ägget som till sist blandas ner i er färdiga Nasi Goreng.
Smaklig glädje!