Yorkshirepudding med kallrökt lax

Hej vänner,

Igår var det Thaimat av finfin klass på Sheraton. Om detta tänkte jag skriva i morgon, men jag vill redan idag passa på att nämna att det alltså är ”Thaimatfestival” på hotel Sheraton i Stockholm i två veckor, med start idag. Avsmakningsmeny eller a la carte med influgna mästerkockar från en prisbelönt restaurang i Thailand. Full rapport i morgon alltså! 🙂

Nu kommerett delikat, snyggt och mycket trevligt middagstips, återigen med Mr Oliver som inspiratör;

yorkshirepudding, lyxlagat, jamie oliver, kallrökt lax, frederik zäll

YORKSHIREPUDDING MED KALLRÖKT LAX

Ca 4 portioner

2 msk olivolja
2 kvistar rosmarin
2 ägg
1,5 dl mjölk
65 g vetemjöl
Serveras förslagsvis med kallrökt lax och broccolisparris.

Sätt ugnen på 200°C.

Hetta upp 2 msk olivolja i en ugnssäker stekpanna. Repa bladen från rosmarinkvistarna och lägg dem i oljan.

Elvispa ihop äggen, mjölken och mjölet till en klumpfri smet. Häll hela smeten i stekpannan, rör runt så att olja och rosmarinblad blandas lite. Stek på hög värme i cirka 45 sekunder.

Ställ sedan in hela stekpannan i ugnen och låt stå i mellan 13 – 15 minuter.

Toppa den finfina ”puddingen” med lax, sparris, kanske lite marinerade tomater, citron… Allt ni har i kylen som ni tror kan passa helt enkelt. Sjukt snyggt och delikat!

Nu drar jag till MoeJoe’s Juicebar för att ta fram lite nya dressingar till vår nysatsning med salladsbar. Glädje!! 🙂

moejoe's, moejoes, frederik zäll, juicebar

//Frederik

Du kanske också gillar