T-BONE STEAK
Visst vänner! 🙂
En T-bone till lunch för några dagar sedan. Vadan denna något torftiga tallrik då? Nummer ett – Jag älskar en hängmörad t-bone, nummer två – Jag hade precis plåtat omslaget till min kommande bok BBQ – Amerikansk Barbeque, Öl & Bourbon som släpps i april om jag förstått det hela rätt. Efter plåtningen så kunde jag helt enkelt inte låta bli att hugga in. Jag hade inget annat i närheten att servera till så det fick bli en ganska minimalistisk rätt, haha! 🙂
Mitt helgtips; Köp hem hängmörade T-bone steaks, krydda ganska rikligt med flingsalt & svartpeppar och grilla på hög värme i några få minuter per sida. Lägg sedan stekarna i lite folie och pressa över lite citronsaft och ringla över lite olivolja. Låt vila i 5-10 minuter.
Servera sedan varsin steak med bakad potatis eller pommes frittes och en god bbq sås. Löjligt läckert!!!
Trevlig helg!
//Frederik
Hasse L
Underbart att få läsa om T-benstek som jag kallar den. I min ungdom i början -70 talet köpte jag en i stort sett varje fredag på Domus i Sumpan och stekte i grillpannan hemma. Tjänade inte många kronor då men hade i alla fall råd. Idag ser jag aldrig T-benstek i Konsum och vågar inte tänka på vad den kostar idag. Härligt att man fick njuta i sin ungdom nu blir det mest fläskkarré