Texas Chilli på Muurikka
Hej på er läsare av livets godaste blogg och god måndag!! 🙂
Jag har haft en kanonhelg med mycket fix och underbart leverne. Kära vännen Freddan har hjälpt mig att byta olja i drevet på vår kära båt och även att konservera motorn på densamma. Efter det så fann jag tid att elda skräp på tomten och då insåg jag att jag även hade chansen att inviga min Muurikka. Vilken grymt bra idé det var!! Så här blev min eftermiddag igår …
Marie var iväg och tränade så jag och ungarna som skötte elden plockade ut;
2 rödlökar
1 gul lök
2 klyftor vitlök
1 selleristjälk
600 g fransyska (rubbad med paprikapulver, lökpulver, salt & svartpeppar)
1 köttbuljongtärning
1 burk krossade tomater
2 dl vatten
2 lagerblad
1 liten burk majskorn
Kinesisk soja
Solrosolja
Jag hettade upp olja och brynte köttet i 2 x 2 centimeters bitar. Därefter lyfte jag ur köttet och fräste rödlök, gul lök och selleri i grovt hackade bitar.
När löken började få lite, lite färg slängde jag i finhackad vitlök och lade tillbaka köttet. På med vatten, krossade tomater, lagerblad, 2 msk soja. Låt det hela fräsa och puttra och när det gått några minuter så kan ni flytta ut muurikkan något så att den står lite svalare. Smaka då av och krydda gärna upp grytan med 1 msk socker och några rejäla stänk tabasco. Desto längre den får stå, desto godare kommer den bli. Späd med lite vatten om den blir för torr.
Servera sedan glädjen med ett gott majsbröd och en klick gräddfil. Helt gaaaalet gott!!! 🙂
//Frederik