Tomat- & Fänkålskyckling
Hej på er gott folk.
Idag har dagis stängt och jag är hemma med mina två små galningar plus Elvis bästa kompis Filip. Det vill säga, det blir inte mycket jobbat idag, haha! Jag brukar ju hålla till en hel del på Gastro Academy vid ICA Stop i Täby och nu har vi precis designat om hemsidan och fixat och trixat, kolla gärna in den, jag är mycket stolt! 🙂 www.gastroacademy.nu är adressen.
TOMAT- & FÄNKÅLSKYCKLING
2 portioner
2 kycklingfiléer, skinnfria
1 fänkålsstånd
4 stora, mogna tomater
2 vitlöksklyftor
1,5 msk rödvinsvinäger
1,5 msk tomatvinäger
1 knippe timjan
1 knippe basilika
Olivolja
Salt och svartpeppar
Serveras med kokt potatis
Sätt ugnen på 225°C. Skölj och ansa fänkålen och skär den i bitar – cirka 2×2 cm. Skär även tomater i mindre bitar. Skala och finhacka vitlöksklyftorna.
Salta och peppra kycklingen runt om och bryn den i en het stekpanna med lite olivolja.
Lägg över kycklingarna och steksky i en ugnssäker form. Lägg tomat- och fänkålstärningarna runt om kycklingen, strö över vitlökshacket och häll över rödvins- och tomatvinägern. Repa bladen från timjans- och basilikakvistarna och strö dem över godiset. Ringla över lite olja, strö över lite salt och peppar.
Sätt in formen i ugnen och låt den stå i cirka 10 minuter. Vänd då runt allt i formen, inklusive kycklingfiléerna och låt därefter stå ytterligare 10-15 minuter i ugnen tills kycklingen är helt klar. Innertemperaturen skall vara 70°C så använd gärna en stektermometer.
Garnera med lite basilikablad och servera hela härligheten med kokt potatis och en krispig sallad.
Glatt äro vardagslyxandet! 🙂
//Frederik