Långkok Gastro Academy

Hej vänner,

I kväll är jag återigen på Gastro Academy vid Ica Stop i Täby och kör min lilla restaurangverksamhet. Jag väljer tema, jag väljer förrätt, varmrätt & dessert. Jag väljer dryck, jag väljer musik. Jag lagar live inför alla gästerna och visar hur man gör och vad man bör lyssna på under tiden och förhoppningsvis så njuter de glada påtittarna av finfin mat och underhållning, hahah! Vill man komma så kan man boka biljetter via www.gastroacademy.nu. Temat idag är långkok och mitt tips är som följer;

Långkok lyxlagat

LÅNGKOK GRUNDRECEPT

Högrev
Gul lök
Morot
Palsternacka
Rotselleri
Lagerblad
Purjolök
Salt & svartpeppar
Vatten
Smör

Putsa köttet, tärna i grytbitar, salta och peppra och bryn i  smör. Lägg i stor kastrull tillsammans med de goda skalade rotsakerna och lökarna.

Täck precis med vatten och lägg locket på.

Koka upp till stormkok och dra ned värmen till lägsta möjliga. Ta inte av locket. Låt stå kvar på plattan i 10 timmar.

Sila därefter buljongen och använd som grund till vilken gryta ni än vill göra. Spara köttet för sig och tillsätt sedan i den färdiga grytsåsen. Rotsaker och lök från långkoket kasseras. Köttet håller i kylskåp i upp till 7 dagar i försluten platspåse och kan även frysas in för senare bruk.

Långkokets magi!!! 🙂

Du kanske också gillar

  1. patrik

    Långkok är ju aldrig fel!!bra sida du har!www.sportochspelkocken.se