Brunkans Dillabröd
Hej vänner,
Min fina Ankarsrum assistent har fått jobba igen efter semestern och Brunkans Dillabröd är det som är dagens tips.. Glädje! 🙂
Ca 30 kuvertbröd
500 g vatten
300 g rågsurdeg
15g jäst
600 g vetemjöl (med hög proteinhalt)
150 g durumvetemjöl
20 g brödsirap
15 g havssalt
50 g hackad dill
100 g riven lagrad ost, cheddar, brännvin eller västerbotten tex
Blanda alla ingredienser utom saltet, dillen och osten. Arbeta degen i assistenten i 15 minuter. Tillsätt salt och låt degen gå vidare i ytterligare 5 minuter i maskinen. Tillsätt dill och ost. Kör vidare tills allt är väl blandad och låt sedan degen vila i bunken i 30 minuter.
Forma degen till 2 långa rullar. Skär varje rull i ca 15 bitar som sedan formas till runda små bullar. Tryck till sidorna på varje bulle och rulla dem fram och tillbaka så att de blir spolformade och spetsiga i ändarna. Lägg dem på bakplåtsbeklädda plåtar och låt dem jäsa i 60 – 90 minuter i rumstemp eller ännu hellre över natten i kylskåp.
Sätt ugnen på 225°Coch ställ in en tom plåt på nedersta falsen.
Mjöla och snitta bröden med en vass kniv. Ställ in bröden i ugnen och häll direkt en kopp kallt vatten på den varma plåten i ugnen.
Grädda börden i 12 – 15 minuter. Låt bröden svalna på galler.
Glatt liv för den som vill! Vi ska käka bröden i kväll med rökta räkor och aioli. Tjohoo! 🙂
//Frederik
Rökta räkor med aioli och dillabröd | Lyxlagat
[…] Dillabrödets recept finner ni här>> […]