Skinkschnitzel i tomat- och vinsky

Hej vänner,

Vi har tydligen haft lite strul med bloggarna här på AlltOmMat.se, men det verkar väl fungera finfint nu..?

Här ”vabbas” det när en hostande Elvis inte kan vara på dagis. Sorgset hör jag honom hosta och harkla sig i sömnen där nere och själv sitter jag nästan lika sorgset och tittar ut på det fina solskenet som jobbar som tusan med att ta bort den gråsjaskiga snö som ännu inte släppt taget om det sovande gräset inunder… Kämpa solen, kämpa! 🙂

En god rätt med lantlig italiensk klingande ton kanske kan passa en vacker dag som denna? Gott är det hur som helst!

Skinkschnitzel i tomat- och vinsky

4 portioner

800 g skinkschnitzel
1 burk konserverade körsbärstomater
1 rejäl näve haricots vert
1 liten gul lök
1 klyfta vitlök
1,5 dl vatten
1 msk tomatpuré triplo
1/2 dl vitt vin
1 msk strösocker
1 msk grönsaksfond
Salt & svartpeppar
Olivolja
Serveras med kokt eller ugnsstekt potatis
I kockens glas: Naeli Vermentina di Sardegna (nr 2151)
I kockens öra: BKO – Vi kommer aldrig att dö

Hetta upp olivolja i en grillpanna och halstra köttbitarna för att få en fin stekyta, gärna i ett fint mönster. Lägg köttbitarna i botten på en ugnssäker form. Salta och peppra runt om.

Häll av körsbärstomaterna och lägg dem på köttet. Strö ut haricots vert ovanpå.

Koka ihop vatten, vin, tomatpuré, strösocker, fond med lite salt & svartpeppar i en såskastrull. Lägg en hel, skalad vitlöksklyfta i kastrullen tillsammans med finhackad gul lök. Låt puttra till sockret lösts upp och smaka av mad salt och peppar. Lätt, sött & salt vill skyn smaka.

Häll den avsmakade skyn över köttet.

Koka potatisen i lättsaltat vatten och låt köttet bakas klart i ugnen på 200°C i cirka 10 minuter.

Smaklig spis vänner! 🙂 Nu blir det drinktips på bokbloggen!

Du kanske också gillar