Pastasnäckor med citron och pecorino

Pasta vitlök

Igår var vi ute på picnic hela dagen, idag ligger vi halvkrassliga hemma i stugan. Bra gjort immunförsvar! Jag är tydligen lika motståndskraftig som som en vinflöjel.

En gammal goding från bloggen som har blivit en av våra absoluta favoriter hemma. Jag fullkomligen älskar smakerna av citron, pecorino och basilika. Det är nästintill oslagbart.

Linguine al Limone con Pecorino

4 portioner

400 g pastasnäckor
2 citroner
350 g pecorino färskriven
4 msk olivolja
1 vacker bunt färsk basilika
Havssalt och nymald svartpeppar
I kockens glas: Macrina (nr 2440)
I kockens öra: Andrea Bocelli – Because

Börja med att koka upp vatten till pastan. När det kokar, tillsätt rikligt med havssalt. Koka pastan enligt förpackningens instruktioner.

Ta fram en kall sautépanna (en vanlig kastrull fungerar givetvis) och pressa i saften från de båda citronerna. Tillsätt den rivna pecorinon (men spara cirka 50 g till senare) och vispa tills osten nästan smälter ihop med citronsaften.

Droppa i olivoljan lite i taget under omrörning så att det blandas väl.

Hetta försiktigt upp pannan och rör hela tiden tills det blivit en tjock, klumpig sås.

När pastan är klar, häll av nästan allt vatten. Spara cirka 1-2 msk pastavatten i pastan.

Häll över pastan i den varma citron- och ostsåsen och vänd runt så att pastan och såsen blandas helt. Låt pastan ligga och dra åt sig av citronen i några minuter så att pannan “torkar upp något”. Riv sedan över de vackra basilikabladen och peppra med nymald svartpeppar. Strö över den återstående rivna pecorinon och servera!

Helt overkligt gott! :-D

Nu ses vi på min andra blogg!

//Frederik

Du kanske också gillar