Oxrullader med gräddsås

dsc00349

Igår var jag och min far på Lisa På Udden och åt lunch. Det är riktigt gott där vill jag lova. Dessutom finns det massor av vackra båtar att titta på. 🙂 Vi åt oxrullader i gräddsås. Fantastiskt gott. Här kommer min version;

Oxrullader med gräddsås & potatismos

2 portioner

300 g innanlår av oxkött
1 4 skivor bacon
1 8 cornichoner
1 1 msk svensk senap
1 4 kvistar bladpersilja
salt & nymald svartpeppar
2 dl köttbuljong
2 1 dl vispgrädde
1 Maizena mörk
1 smör
Serveras med ert godaste potatismos och inlagd gurka
I kockens glas: Slottskällans Slottslager (nr 1487)
I kockens öra: Allman Brothers – Ramblin’ man

Skär köttet i 4 tunna skivor och banka sedan ut dem lätt med en köttklubba.

Lägg ut skivorna på en skärbräda och salta och peppra. Bre på lite senap varje skiva och lägg på två cornichoner och en skiva bacon på varje skiva.

Rulla ihop och fäst ruladerna med en tandpetare.

Hetta upp ganska rikligt med smör i en gryta och bryn rulladerna runt om. Häll på buljongen. Täck med ett lock och brässera ruladerna på svag värme i cirka 50 minuter.

Lyft ur och ta bort tandpetarna. Koka ihop köttfonden tillsammans med grädden. Pudra över lite maizena tills ni får lite krämig konsistens.

Smaka av såsen med salt och peppar och lägg sedan tillbaka rulladerna. Strö över finhackad persilja.

Serveras med potatismos och inlagd gurka. Stor njutning önskas er alla!

//Frederik

Du kanske också gillar