Louisiana Casserole

Hej vänner,

Igår var det TAPAS!!!! Det lagades som tusan här hemma när Aftonbladet var på besök. Resultatet får ni se i Aftonbladet nästa fredag om jag minns rätt. Jag ska försöka ha koll och meddela er när det dyker upp i tidningen. Förra helgen var jag ju på TV4 i Nyhetsmorgon och tänkte att jag kanske ska ta och publicera receptet på den underbara grytan jag lagade upp tillsammans med bröderna Timell. Njut! 🙂

louisiana casserole lyxlagat, frederik zäll, gryta, snabblagad gryta, enkel gryta, het gryta

LOUISIANA CASSEROLE

4 portioner

400 g färska, starka korvar – chorizo, salsiccia, välj er favorit
2 konserverade majskolvar
1 stor gul lök
3 pressade vitlöksklyftor
1 hel oskalad vitlök delad på mitten i två vackra halvor
2 selleristjälkar
1 grön chili
1 röd chili
färsk timjan, oregano & basilika
1 nypa cayennepeppar
400 g konserverade körsbärstomater
1,5 dl vatten
1 msk rörsocker
1 msk dijon
1 citron
Bakpotatis till er alla
Havssalt & nymald svartpeppar
Majsolja

Värm ugnen till 175°C. Ringla lite olja över den hela vitlöken som ska bakas av i ugnen. Linda in de båda halvorna i lite ugnsfolie och baka dem i 40 minuter. Låt dem därefter svalna helt. När de är svala nog att ta i, pressa ut vitlöken i en skål. Höj ugnens temperatur till 225C°.

Picka ett gäng hål i bakpotatisarna och baka av dem i ugnen i cirka 50 – 60 minuter eller tills de känns helt klara med en potatissticka. Vira sedan in i folie och låt vila.

Skala och finhacka den gula löken. Pressa de tre vitlöksklyftorna och skär selleristjälkarna i fina små bitar. Kärna ur era båda chilis och finhacka dem därefter noga. Hetta upp majsolja i en gjutjärnsgryta och sautera allt det goda vi just gått igenom. Det ska inte ta för mycket färg utan fräsas glansigt och vackert.

Vänd ner finhackade kryddor, socker, dijon, vatten, konserverade körsbärstomater och majskolvarna delade i mindre bitar. Låt sjuda under lock i 10 minuter. Smaka av med en rejält kraftfull mängd cayenne, havssalt, svartpeppar och citron.

Hetta upp lite olja i en stekpanna. Slanta era goda, heta korvar i tunna skivor och stek dem knaprigt gyllene. Precis innan servering, vänd ner korvarna i den puttrande grytan.

Skär av ett ”lock” på bakpotatisarna och gröp ur innehållet. Blanda det med den bakade vitlöken och lägg tillbaka i potatisskalen.

Du kanske också gillar