Kycklingbaguette & odlingar på däck

kycklingbaguette

God regn-torsdag kära vänner,

För visst har de väl sagt på nyheterna att det ska regna som tusan i Stockholm idag..? Mina odlingar blir dränkta! Måste ut och täcka över potatisarna så de inte simmar iväg.

Förövrigt måste jag säga att årets odlingar ser väldigt lovande ut. Vi odlar; Morot, Sockerärt, Potatis(Marine), Gräslök, Oregaon, Dragon, Salvia, Körvel, Rosmarin, Spenat, Plocksallad & Rucola. Det är en fröjd likt få andra att få gå ut på fördäck och plocka ihop sitt gröna.

När solen väl tittar fram igen så är det dags för picnic. Testa min goda baguette!

Kycklingbaguette

2 baguetter

1 hel grov baguette
1/2 grillad kyckling, rensad, skinnfri
1 rödlök
1 klyfta vitlök
6 soltorkade tomater
1 tomat
1 dl lätt crème fraiche
2 msk dijon
2 krm chilipulver
1 msk vitbalsamvinäger
1 bunt färsk timjan
1 bunt färsk oregano
Olivolja
Salt och peppar
I kockens glas: Nils Oscar God Lager (nr 1305)
I kockens öra: Monica Zetterlund – Att Angöra En Brygga

En välkyld Nils Oscar och Monica Zetterlund i iphonen. Livet kan levas på så otroligt bra sätt. Tänk på det! 🙂

Sätt ugnen på 225°C grill.

Skär kycklingen i småbitar, hacka rödlöken grovt och blanda ner i 1 dl crème fraiche. Tillsätt vit balsamvinäger, finhackad soltorkad tomat.

Hacka örterna och vänd ner tillsammans med chilipulvret. Smaka av med salt och peppar.

Dela baguetten på hälften och dela den sen i över- och underdel. Dela vitlöksklyftan och gnid den mot brödet. Ringla över lite olja och rosta brödet i några minuter i ugnen.

Ta ut brödet och bre på dijon. Lägg på kycklingröran och baka utan överdelen i ugnen i ytterligare ca 5-8 minuter.

Skiva tomat och lägg på. Vrid några varv på pepparkvarnen, lägg på locket.

Njut av livet!

//FZ

Du kanske också gillar

  1. Ingrid

    Hej! Javisst är det härligt att odla egna grönsaker och sen att få skörda-mumsigt värre:) Här i norr får vi dock vänta på att skörda men den som väntar på något gott………Receptet idag verkar oerhört smarrigt, jag har grillad kyckling hemma av en händelse då en pastagratäng inmundigades igår. Ett superhärligt o enkelt vardagsrecept med pasta, färsk broccoli, tomater, ”bea”-sås(egengjord förstås) och kyckling, lite riven ost o in ugn=klart o mkt gott:) Nu fick du ett recept, haha…. Jaja, kyckling blev det över så ikväll ska jag prova detta ditt så smarriga recept, ser så ut iaf. Tack o bock och ha det gott!

  2. Ingrid

    Hej! Javisst är det härligt att odla egna grönsaker och sen att få skörda-mumsigt värre:) Här i norr får vi dock vänta på att skörda men den som väntar på något gott………Receptet idag verkar oerhört smarrigt, jag har grillad kyckling hemma av en händelse då en pastagratäng inmundigades igår. Ett superhärligt o enkelt vardagsrecept med pasta, färsk broccoli, tomater, ”bea”-sås(egengjord förstås) och kyckling, lite riven ost o in ugn=klart o mkt gott:) Nu fick du ett recept, haha…. Jaja, kyckling blev det över så ikväll ska jag prova detta ditt så smarriga recept, ser så ut iaf. Tack o bock och ha det gott!