Korv Stroganoff på mitt sätt

dsc_0004

Ja, då var det alltså dags igen. Marie har valt midag och då blir det min Stroganoff… Det är tydligen alltid lika gott även om jag egentligen aldrig gör samma recept två gånger. Igår la jag till worcestershiresauce, gräslök och knipplök till ingridienslistan. Mycket gott! Testa, laga, njut! 🙂

Korv Stroganoff

4 portioner

600 g Färilakorv eller falukorv med minst 68% kötthalt
1 stor gullök
1 solovitlök (alt 2 klyftor vitlök)
2 msk tomatpuré
2 dl crème fraiche lätt
1 burk konserverade körsbärstomater
3 msk dijon
3 msk slotts senap original
1 citron
1 msk worcestershiresauce
2 tsk torkad oregano
2 krm cayennepeppar
1 tsk strösocker
Salt
Olja till stekning
Färsk hackad timjan, gräslök och knipplök
4 portioner basmatisris
I kockens glas: Baron Trenck (nr 11455)
I kockens öra: Cornelis Vreeswijk – Sjuttonde Balladen Live

Cornelis… Ingen musik ger mig liknande känslor som hans fina visor. En ypperlig Baron Trenck i glaset passar som handen i handsken. Trevnad vid spisen utlovas. :-D

Koka riset enligt förpackningens anvisningar.

Hett upp lite olja i en stor stekpanna. Skär korven i tärningar och bryn den lätt i oljan.

Finhacka gul lök och vitlök och blondera den fin tillsammans med korven. Tillsätt tomatpuré, socker och torkad oregano och fräs 2 minuter.

Häll på konserverade körsbärstomater och vänd omsorgsfullt runt. Mosa några av tomaterna lätt med en träslev, men låt de flesta vara hela.

Häll sedan på crème fraiche, dijon och slotts senap. Pressa över ca 1 msk citronsaft, krydda med cayennepeppar & salt och låt puttra i 10 minuter. Vänd ner finhackad timjan, gräslök & knipplök under de sista minuterna.

Smaka av er stroganoff med salt, citron och cayennepeppar.

Serveras med basmatiris och gärna en grön sallad till mycket glada gäster!

//Frederik

Du kanske också gillar

  1. Therese

    Jag kommer ihåg när vi var ute med Belle Amie på klassresa. Middagar fördelades på oss alla mer eller mindre och jag kommer ihåg att du (din mamma) var en av dem som skulle laga just korvstroganoff. Den var god! Min mamma gjorde alltid på kaffegrädde, men din mamma på cf. Lika gott, men olika smakbrytningar.

  2. frederik

    Vilket imponerande minne du har Tessan! Jag minns iof att vi reste med fartyget, men inte mkt mer.. haha.. 🙂
    Må väl!
    //F

  3. nora

    Jag gillar inte falukorv så mycket, så jag bytte ut den mot fläskfile. Rekommenderas!