Välkommen åter! :-)

Hej vänner och välkomna åter,

Hoppas ni alla har haft en fantastiskt bra jul och firat nyåret med fantastisk mat och glädje! Själv sjuknade jag in torsdagen innan julafton och efter tre olika sjukdomar är jag nu frisk sedan igår. Helt otroligt. Långtråkigt, segt och overkligt värdelöst att inte få känna av all julglädje och nyårstjohej. Jag lyckades i alla fall vara med och fixa med lite mat på nyårsafton, men det är svårt att njuta när man inte är kry.

Hela familjen har legat deckad så det är nu på tiden att vi släpps ut! Idag tror jag blir första dagen då vi ska ta en promenad alla fyra. Det ska bli helt underbart.

Givetvis återkommer jag med info om god mat och glädje, men just nu kommer en liten enkel paj som dök upp i min telefon igår. Fina appar är kul! 🙂

Skinkpaj

4 portioner

Degen
125 g smör rumstempererat
3 dl vetemjöl
1 msk vatten

Sätt ugnen på 225°C.

Knåda till deg och tryck ut i en form (24cm) med löstagbar kant gärna.  Kyl i 15 minuter innan den gräddas i ugnen i 15 minuter.

Dra ned temperaturen till 200°C och fyll pajskalet med strimlad skinka, tomater, hackad rödlök. Vispa samman två ägg med 2 dl riven västerbottensost, 2 dl mjölk, finhackade örter (basilika och oregano) och salt & peppar. Häll blandningen över och avsluta med att strö över lite pumpakärnor.

Grädda i 25-30 minuter tills äggstanningen satt sig. Täck med folie om den får för mkt färg.

Servera med en finfin sallad, lite olja och vinäger. Glatt och mycket gott! 🙂

//Frederik

Du kanske också gillar

  1. Camilla

    Gott NYTT 2012!
    Härliga nyheter att Du och din familj är piggare!
    Ska baka 2 matpajer imorgon oh vá kul idé att ha i rödlök…..min man är galen i rödlök hihi :-)!
    Ha det gött!

  2. maria

    Skönt ni är friska nu!
    Kanonbra tips på pajen om man har lite julskinka kvar i frysen, tack!
    Ha det, kram