Uppsala, en restaurangresa…

I fredags var jag och hälsade på en glad vän vid namn Pontus Åselius som jobbar med krogar och restauranger i Uppsala. Bland annat så är han med och driver krogen Spessito där man möts av en nästintill helt ny känsla inom restaurangvärlden. Utanför ingången finns p-platser för barnvagnar, direkt innanför dörren möts man av ett stort rum som ger känslan av att komma in i någons fina och glatt röriga vardagsrum. Leksaker & coola prydnadssaker avlöser varandra.

Eftersom jag är en väldigt passionerad matlagare så var det grymt kul att få hänga med en likasinnad som just Pontus. Han visade mig de fantastiska vedugnarna som klockan 22.00 stängdes kvällen innan och när vi anlände till restaurangen klockan 12.00 dagen efter så höll de en temperatur på 200°C. Ganska imponerande må jag säga. Pontus lagade magiska pizzor till oss vilket var mycket välkommet, men han berättade också att tanken är att implementera vedugnsbruk i all matlagning för att till sist kunna plocka bort stekbord och elektriska ugnar. Coolt!

Anledningen till denna underhållande rundresa i Uppsala var bara för att jag är så grymt nyfiken på kroglivet bakom kulisserna och tycker det är så otroligt kul att kika på restaurnagkök av olika varianter. Här fick jag chansen att kika in i fem olika restauranger vilket var mycket, mycket spännande. Förutom Spessito så besöktes restaurangerna Spessito2, Höganäs Brasserie, Biztron & Magnussons Krog. Alla av olika slag och inriktning.

Dessa restauranger i Uppsala bjuder en mjuk och gemytlig känsla och kanske är det så att Uppsala är det kulinariska ”hang out” som passar just mig bäst..? Soft och mysigt med passionerade matlagare. Låter Lyxlagat i mina öron! Haha! 🙂

Efter en grymt bra dag i sällskap med Pontus & några ljuvliga vedugnsbakade pizzor, några 7-kilos Veroni Prosciutto hängandes från taket, en god pilsner, en finfin dubbel espresso och en otroligt stor matlagningsglädje så tackade vi för oss och vände kosan hemåt. Tack Pontus för en grymt trevlig dag!

Som bonus fick jag även med mig ett recept som jag tyckte lät lockande på menyn. Pasta San Lorenzo heter maträtten och den kommer jag givetvis att provlaga och blogga om när jag hinner med. Kanske blir det en grymt bra ”Italian Friday” inom en snar framtid… 🙂

Vi ses på bokbloggen!

//Frederik

Du kanske också gillar

  1. Eddie

    ”Besökte även Spessito2, Höganäs Brasserie, Biztron & Magnussons Krog”
    Lite jävig, känns som man gör reklam för alla sina krogar här… =)