Underbara kök & underbart käk
Ja, då var man alltså hemma igen. I det avlånga, kalla landet Svedala. Hade jag fått välja hade jag nog stannat några veckor till, men allt har sin tid och vår semestertid var två veckor. Två magiska veckor som får mig att bums lägga undan så många slantar jag kan till kommande resa. Kanske tar det lite tid eftersom helt plötsligt har Elvis blivit stor och måste ha en egen biljett som kostar lika mycket som min och Maries, men vad gör väl det? Den som väntar på något gott… 😀
När vi ändå pratar om gott, vilket otroligt välsmakande land Thailand är. Det bjuds på helt galet fin mat var man än befinner sig. Det verkar räcka med en värmekälla och en råvara för att det ska trixas ihop ett mästerverk. Wow! På bilden ovan syns ett av restaurangköken vi nyttjade. En papayasallad, två portioner stekta nudlar med stekt fisk, basilika och chili, en panang curry och två pannkakor med choklad och banan. Några stora Singha och lite vitlöksstekt morning glory och så notan så klart… 480 baht. Alltså runt 100 kronor… Matlyckans land!
Nu har alltså familjen Zäll återvänt till lilla huset på prärien och arbetet på en kommande bok återupptas. En annan kommande bok är redan färdig och är på tryck nu. Den går under namnet Lyxlagat ”Sommarmat och Snaps” och finns att tjuvkikas på hos Adlibris & Bokus. Den släpps inom en mycket snar framtid. Glädje!
I morgon kommer så till sist det utlovade receptet på Papayasallad eller ”Som Tam” som en kommenterande Stefan mycket riktigt skrev. Löjligt gott vänner! Väl mött i morgon. Nu ses vi väl på bokbloggen som vanligt..?
//En brunbränd, semestertjock, överlycklig Frederik
Martina
Låter som ni haft en härlig semester. Har aldrig själv varit i Thailand men vi har nu börjat spara så vi kan åka om något år. Har hört om all god mat som finns så jag längtar!