Salamifylld picnicbog med tryffelolja
Se, vilken vacker maträtt. Här har jag studerat en mängd olika italienska varianter och skapat en helt egen rätt som jag är oerhört stolt över. De söta smakerna av tomaterna möter fint den goda sältan i salamin. Efter en del sökande i ämnet picnicbog så har jag funnit att många inte riktigt vet vad de ska göra med den. Sök icke längre kära läsare. Pula, fixa, trixa, ät och njut,vive tuam vitam!
Ta absolut en titt på min andra blogg som idag tar upp ämnet vin i kombination med mat. Vilka smaker fungerar ihop och vilka smakkombinationer bör ,an undvika?
Salamifylld picnicbog med tryffelolja
4 portioner
1 kg Picnicbog
2 solovitlökar
100 g Pecorino
½ dl färsk strimlad basilika
½ dl färsk hackad timjan
8 skivor Italiensk salami
8 soltorkade tomater
5-6 droppar vit tryffelolja
1 stor gul lök
1 lagerblad
1 dl olivolja
4 dl mustigt rött vin
800 g konserverade körsbärstomater
Salt & nymald svartpeppar
Serveras med små potatisar, körsbärstomater, rödlök, salladslök och zucchini som steks i 2 msk olivolja i ugnen.
I kockens glas: Rubiolo Chianti Classico (import) Italien
I kockens öra: Vivaldi – Four Seasons Op 8 ”L’Autumno”
Blötlägg grytan i 30 minuter.
Har ni beställt hem vinet än? Tror det ska gå att göra via systembolaget. Jag köpte via privatimport och vinet är värt det, jag lovar. Avnjutes helst tillsammans med detta underbara höstopus av Vivaldi. Livskvalitet.
Putsa köttbiten fri från senor, hinnor och fett. Snitta köttet så att en liten flik kan vikas upp. Fortsätt skära och vika ut fliken tills ni har en stor köttskiva. Banka köttet till en ca 1 cm tjock platta med en köttklubba.
Lägg ut salamiskivorna och droppa på tryffeloljan. Strö över de färska örterna. Skala och skiva vitlöken fint. Strö ut skivorna över köttet och riv över Pecorinon. Strimla soltorkade tomater och strö över även dessa. Salta och peppra och rulla ihop glädjen hårt och bind sedan upp köttet med steksnöre.
Skala och skär löken i båtar. Salta och peppra rullen utvändigt. Hetta upp olivolja i en stor stekpanna och bryn köttet runt om. Lyft ur köttet och bryn nu löken hastigt.
Lägg löken i grytan, lägg på köttrullen och häll över vinet. Häll även på de konserverade tomaterna och lägg ner lagerbladet. Salta och peppra lätt och lägg på grytans lock.
Ställ det ljuvliga i ugnen och sätt den på 150°C. Låt stå i ca 90 minuter. Fixa med tillbehören och lägg dem på en plåt. Ringla över olivolja, salta och peppra. Ställ in plåten i ugnen efter ca 30 minuter.
Skiva sedan steken i 1 cm tjocka skivor och servera i den smakrika tomatsåsen med de ugnsgrillade grönsakerna… Ojojoj…
Alexander
Tackar, då var fredagsmiddagen räddad besämd!
Trevlig mat du tipsar om måste jag säga. 🙂 Tack!
/A
http://maxiander.blogspot.com