New Orleans Chicken Wings
NEW ORLEANS CHICKEN WINGS
4 portioner
1,5 kg kycklingvingar
4 limefrukter
bbq-krydda
flingsalt
flytande honung
Serveras med:
Ugnsbakad klyftpotatis & era godaste dippsåser
I kockens glas: Brooklyn IPA
I kockens öra: Chris Barber – Bourbon Street Parade
Skölj vingarna under kallt, rinnande vatten.
Lägg alla vingarna i dubbla påsar. Pressa alla limefrukterna i en bunke. Vispa ner rejält med stark bbq-krydda och några nypor salt. Smaka av. Häll marinaden över vingarna och gucka runt så att det blandas väl. Knyt ihop påsarna och marinera minst 4 timmar, gärna över natten.
Sätt ugnen på 175°C.
Häll vingarna och all marinad i en stor ugnsform eller på en plåt. Sprid ut vingarna jämt och täck sedan över med ugnsfolie.
Baka av i ugnen i 60 minuter.
Ta sedan bort folien och ringla över riktligt med flytande honung. Baka vidare i ytterligare 15 minuter utan folie tills honungen karamelliserats och skinnet blir krispigt och fint gyllene.
Servera på ett stort fat tillsammans med klyftpotatis och goda dippsåser.
Glädje!