New Orleans Chicken Wings

chicken wings lyxlagat

NEW ORLEANS CHICKEN WINGS

4 portioner

1,5 kg kycklingvingar
4 limefrukter
bbq-krydda
flingsalt
flytande honung
Serveras med:
Ugnsbakad klyftpotatis & era godaste dippsåser

I kockens glas: Brooklyn IPA
I kockens öra: Chris Barber – Bourbon Street Parade

Skölj vingarna under kallt, rinnande vatten.

Lägg alla vingarna i dubbla påsar. Pressa alla limefrukterna i en bunke. Vispa ner rejält med stark bbq-krydda och några nypor salt. Smaka av. Häll marinaden över vingarna och gucka runt så att det blandas väl. Knyt ihop påsarna och marinera minst 4 timmar, gärna över natten.

Sätt ugnen på 175°C.

Häll vingarna och all marinad i en stor ugnsform eller på en plåt. Sprid ut vingarna jämt och täck sedan över med ugnsfolie.

Baka av i ugnen i 60 minuter.

Ta sedan bort folien och ringla över riktligt med flytande honung. Baka vidare i ytterligare 15 minuter utan folie tills honungen karamelliserats och skinnet blir krispigt och fint gyllene.

Servera på ett stort fat tillsammans med klyftpotatis och goda dippsåser.

Glädje!

Du kanske också gillar