Meze – Tabouleh & Kycklingspett

Hej medborgare av det avlånga landet.

Hoppas ni haft en bra helg. Här hemma var det röda mattan och premiärfest för mitt barnprogram Överraskningen som ju hade premiär i fredags. Missade ni så kan ni så klart se avsnittet på webben. Klicka på bilden nedan.

överraskningen frederik zäll

Meze har jag skrivit i rubriken. En riktig höjdare till smörgåsbord av godsaker. Nedan följer ett recept på Tabouleh som är magiskt gott.

meze tabouleh kycklingspett lyxlagat frederik zäll

TABOULEH

1 dl bulgur
1 rejält knippe bladpersilja
10 kvistar färsk mynta
1 gul lök
3 tomater
1/3 salladshuvud
1/2 citron
Solrosolja
Salt & svartpeppar

Koka bulgur enligt förpackningens instruktioner och låt den sedan svalna.

Finhacka persilja och bladen från myntakvistarna. Skala och tärna den gula löken riktigt fint. Skär tomaterna i små tärningar. Skölj och skär sallad fint.

Blanda kall bulgur med persilja, mynta, lök och tomat. Lägg upp på fat en bädd av sallad och lägg bulgurblandningen ovanpå. Pressa över rikligt med citron, ringla över lite olja, salta och peppra väl.

Helt magiskt gott!

Serveras förslagsvis med kycklingspett och en yoghurt- & myntasås.

Vänd ihop 3 dl mezeyoghurt med finhackad färsk mynta, 1 eller 2 pressade vitlöksklyftor och smaka av med salt och peppar. Låt såsen dra i rumstemperatur. Både myntan och vitlöken har smaker som utvecklas under tiden så smaka av igen innan servering. Såsen mår bra av att dra i minst 30 minuter.

Trevlig vecka vänner!

//Frederik

 

 

Du kanske också gillar