Kryddscones till tomatsoppan
God torsdag kära vänner,
Igår åt vi Tomatsoppa med mozzarella och räkor. Hur gott kan livet bli egentligen..? 😉 Ett gott bröd med lagrad ost på till soppan är verkligen pricken över i:et och detta bröd är just det godaste brödet…
Kryddscones
4 hela bröd
9 dl vetemjöl
1,5 mak bakpulver
1 tsk stött kummin
1 tsk mald koriander
1 tsk salt
100 g smör (rumstempererat)
4 dl filmjölk
0,5 ägg
Penslas med 0,5 ägg
I kockens öra: Di Leva – Vad är Frihet?
I kockens mjöliga glas: Erdinger Weissbier Dunkel (nr 1542)
Sätt ugnen på 250°C.
Eftersom det blir mjöligt i köket ikväll så passar detta mörka veteöl perfekt. Smaken är brödig och faktiskt helt suverän. Dessutom är den ju grumlig redan så lite extra mjöl märks inte. Di Leva lirar i högtalarna. Jag tror minsann att det är min kollega och tillika granne som producerat just denna låt. Galet bra gjort Simon! 😀
Blanda samman mjöl, kryddor, salt och bakpulver i en matberedare. Tillsätt smöret i småbitar samt filmjölken och det halva ägget. Arbeta ihop det hela till en deg.
Ta upp degen på ett mjölat bord och dela den i 4 lika stora bitar. Forma varje bit till en bulle och lägg upp på en bakplåtspappersbeklädd plåt. Strö över lite mjöl och klappa varsamt ut dem till platta kakor.
Skär ett kryss med en vass kniv rakt över varje bulle och pensla dem sedan med ett halvt ägg. Sätt in plåten mitt i ugnen och grädda i ca 12-14 minuter. Har ni som vi varmluftsugn så går det nog aningen snabbare…
Låt sconesen svalna något innan de bryts isär och serveras.
Imorgon kommer ett riktigt fint recept på lax. Vi ses då! 🙂
//Frederik