Kimchi, Fläsksida & Tofu i Bao

En koreansk dröm, hur lätt som helat att laga och fylld med så mycket fantastiska smaker som det bara går! En ångkorg till bröden är absolut att rekommendera. En sån borde alla ha hemma hur som helst så det är bara att köpa bums!

DUBU KIMCHI
4 portioner

600 g rimmad Fläsksida
Sesamolja
ca 400 g Kimchi (Bästa köps på asiatisk butik eller görs själv)
Rostade sesamfrön
ca 200 g Tofu (hård)
1 dl Hellmann’s Mayo eller hemmagjord
1 dl Crispy chili (Lao gan ma – finns på burk i många vanliga butiker)
12 st Baobröd, frysta (Undvik trista varianter, köp frysta från asiatisk butik)
1/4 färsk vitkål
Salladslök
Strösocker
Lime
Salt

Hyvla vitkål på en mandolin eller osthyvel. Lägg i en stor bunke och pressa över lite limesaft, strö över en nypa strösocker, två nypor salt och några stänk sesamolja. Massera kålen hårt med händerna och lägg över på serveringsfat, toppa med fint skuren salladslök.

Putsa svålen från fläsksidan och släng. Skär fläsksidan i centimetertjocka skivor och stek dem genom i sesamolja. (Kan stekas i stor panna, på stekbord eller i ugnen om ni så önskar) Slå på kimchi i pannan och blanda runt och låt fräsa några minuter. Inga kryddor behövs.

Sjud sakta vatten i en stor kastrull, tärna Tofu i små fina tärningar och lägg bitarna i det sjudande vattnet och ställ en ångkorg ovanpå. Lägg de frysta baobröden i korgen och lägg ångkorgens lock ovanpå.

Häll majonnäs i en skål och rör ner crispy chili, yes – lika delar mayo och chili, det blir inte starkt utan bara löjligt gott!!

När bröden är riktigt ”dallriga” och mjuka igenom är de klara. Vira in dem i en handduk och lägg på matbordet.

Lyft ur Tofutärningarna med en hålslev och lägg på ett stort serveringsfat, toppa med fläsk & kimchi och strö över rostade sesamfrön.

Alla tar varsin Bao och fyller med vitkålssallad, chilimayo och Dubu kimchi och njuter! Jag gjorde till 3 st per person vilket är ganska mycket men det är försvinnande gott! 🙂

Du kanske också gillar