Easy Peasy Peach Cobbler
Den här klassikern fick jag på ranchen i Bandera, Texas när vi var där med familjen för några år sedan. Bland de godaste och onyttigaste desserterna jag någonsin ätit tror jag, precis så syndigt som det ska vara!
Peach Cobbler
Ca 10 portioner
175 g smör
2 dl vetemjöl
2 dl strösocker
1 msk bakpulver
0,5 krm salt
2 dl mjölk
2 dl ljust muscovadosocker
1 msk citron, saft
8 färska persikor (eller nektariner)
malen kanel
Vispgrädde eller glass till servering
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret i en ugnsform, cirka 20 x 20 cm.
Blanda samman mjöl, strösocker, bakpulver och en nypa salt. Slå på mjölk och blanda så lite som möjligt till en smet. Häll över allt i formen med smöret utan att blanda runt.
Ta fram en kastrull och hetta upp muscovadosocker tillsammans med citronsaften och urkärnad, skivad persika. Vänd runt hela tiden tills persikan mjuknar och sockret smält. Häll det hela över smeten i formen utan att blanda runt. Pudra med kanel.
Baka av i ugnen i cirka 40 minuter och servera varm eller kall. Vill man så kan man toppa med vispad grädde eller lite glass.