Julig äggtoddy
Hej vänner,
I kväll är det dags för en riktigt härlig amerikansk Christmas Turkey-dinner, med roast potatoes, gravy och så klart min bacon marmelade som jag skrev om i mitt förra inlägg.
Dessförinnan tänker jag bland annat servera lite trevlig äggtoddy och jag gör en helt egen variant som är helt löjligt god och mycket snabbt tillfixad. Testa gärna, receptet finner ni så klart här! 🙂
EGGNOG
1/2 liter Häagen-Dazs vaniljglass
2 dl mjölk
1 ägg
1 msk florsocker
Cognac
Muskotnöt
Smält 1/2 liter vaniljglass i en stor bunke och rör runt tills det bara finns några få klumpar kvar. Ställ åt sidan.
Separera äggula och äggvita i varsin bunke. Vispa upp äggvitan till ett vitt och hårt skum, ställ åt sidan.
Vispa upp äggulan med florsockret och tillsätt därefter mjölken. Vispa till en lite lätt fluffig smet. Slå på önskad mängd cognac, cirka 1/2 – 1 dl är lagom för min del.
Vänd ner äggmjölken i den smälta glassen och blanda väl. Tillsätt därefter äggvitan och vänd varsamt runt med en spatel. Servera direkt, gärna med lite riven muskot på toppen.
God jul!