Gochujang Chicken Bao
En bambu steamer är ett måste att ha hemma, har ni ingen så gå o köp bums! Marie var på AW så jag och kidsen gick loss på en frys/kyl/skafferitömning som heter duga!!
Gochujang Chicken Bao
700 g kycklinglårfiléer i mindre bitar
Vitkål
Gurka
Picklad rödlök
Frysta Bao-bröd
Sesamolja
Citron
Gochujang (Koreansk chilipasta)
Ljus soja
Sweet chilisauce
Ingefära, ca 1 msk
Vitlök, 2 klyftor
Salt
Vispa ihop 1,5 msk gochujang med 1 dl sweet chili, soja, riven ingefära, en riven klyfta vitlök, sesamolja och salt. Droppa i lite vatten och smaka av. Det ska bli starkt, salt och lite av en explosion, men inte så ni trillar omkull …
Marinera kycklingbitarna i 1 msk av den starka såsen. Låt dra en timme eller två i rumstemp, övertäckt av plastfolie. Spara resten av såsen till servering.
Banka och grovhacka gurkan och blanda med lite citron, sesamolja, den andra vitlöksklyftan (riven) och soja. Smaka av och låt dra i rumstemperatur.
Strimla vitkål och dressa med lite citron, sesamolja och soja eller salt. Massera lätt och smaka av.
Ställ ångkorgen på kastrull med sjudande vatten och ånga bröden i ca 6 – 8 minuter tills de är helt ”fluffiga” och mjuka. Stek under tiden kycklingbitarna i olja på hög temperatur i en riktigt bra stekpanna.
Servera baobröden fyllda med kålsallad, gochujang-kyckling, picklade rödlök, smashed cucumber och den riktigt goda såsen.