Glenfiddich Cask Collection

Hej på er vänner,

Förra vekan hade jag äran att få återse Ian Millar från Glenfiddich som jag besökte i Skottland för några månader sedan. Denna gång tog sig Ian till Sverige och Operakällaren för en Glenfiddichprovning då deras Cask Collection lanseras.

Glenfiddich reserve lyxlagat

William Grant & Sons presenterar nya Glenfiddich Cask Collection med ett nytt utseende som speglar en djärv varumärkesidentitet. Den nya kollektionen består av Glenfiddich Select Cask, Glenfiddich Reserve Cask och Glenfiddich Vintage Cask – tre väldigt olika single malt som erbjuds exklusivt för taxfree-butiker och är framtagna med Glenfiddichs unika Solera-process.

Utöver en mycket underhållande och intressant provning av de tre vackra dryckerna så avnjöt vi en grymt fin lunch där bland annat lammytterfilé med surdegskrisp, kronärtskocka, grönärtcrème och myntasky. Ärtor, mynta och lamm är som ni kankse vet en helt magisk smakkombo.

Glenfiddich lyxlagat lamm

Glenfiddich Select Cask är en len och elegant whisky med smak av vaniljkola. En typisk Glenfiddich single malt, full av klassiska smaker och en skvätt citron som mognat fram i noga utvald bourbon-, europeisk ek- och rödvinsfat för att ge en härligt mjuk smak med fruktiga och blommiga egenskaper.

Glenfiddich provning lyxlagat

Glenfiddich Reserve Cask har mognat fram i särpräglade spanska sherryfat som används för sina mjuka och rika smakegenskaper. Whiskyn är silkeslen och kryddig med en rik och komplex smak. Både Select Cask och Reserve Cask kommer i literflaskor i en cylinderformad presentförpackning som lyfter fram dess exklusivitet för taxfree-butiker.

Glenfiddich dofter lyxlagat

Glenfiddich Vintage Cask är unik för William Grant & Sons eftersom det är deras enda torvrökta malt. Noga utvald torvad malt har mognat fram på europeisk ek- och amerikanska bourbon-fat innan de blandats i Solera-fat nr 3 vilket ger en lyxigt rökig, intensiv och mjuk whisky. Glenfiddich Vintage Cask kommer i 70 cl-flaskor i en lyxig presentförpackning.

Glenfiddich Select Cask
Doft: Doften är blommig med inslag av krämig vaniljkola med subtila ektoner och en touch av kryddig citrus i bakgrunden.
Smak: Mycket mjuk och fyllig med härlig balans från lagring på ekfat, ett klassiskt kännetecken för Glenfiddich. Lager av sötma och kryddor med inslag av nymald svartpeppar.
Eftersmak: Krispig

Glenfiddich Reserve Cask
Doft: En kryddig, djärv och levande arom med ekinslag och en hint av apelsinmarmelad och läder.
Smak: Mjuk och silkeslen. Sötman i alkoholen tillsammans med den spanska ekens krydda ger en komplex, spännande smak som utvecklas i glaset.
Eftersmak: Söt ek och torr rökighet

Glenfiddich Vintage Cask
Doft: 
En fascinerande blandning av rökighet och blommor.
Smak: En initial hint av sötma med vanilj, crème brûlée och citrus följs av rökighet, glödande kol och ängsblommor.
Eftersmak: Söt ek och torr rökighet

Glenfiddich Ian Millar Lyxlagat

Stor njutning vänner, detta var sannerligen en helt magisk provning med min personliga favorit Ian Millar, lika galen som han är kunnig, lika rolig som han är seriös. Magi kort och gott! Ut och res nu så ni kan testa dessa fina drycker!

//F

Du kanske också gillar