Fick ni någon semla igår?

semla

Jamen, för tusan det var ju fettisdagen igår. Fettisdagen eller fastlagssöndagen är den sista dagen innan den kristna fastan och ursprungligen åts semlor/fastlagsbullar endast denna dag.

Jag fick igår en semla från Thelins Bageri och jag måste säga att den häll en väldans hög klass. Givetvis(!) ska semlan serveras i en djup skål fylld med riktigt het mjölk. Min skål var så djup och mjölkfylld att semlan nästan kapsejsade, haha! 😀

Här finns lite kort om semlans historia>>

Semlor på AlltOmMat.se>>

Här är dock den viktigaste sajten som handlar om semlor>>

På väg till eller från semlorna kanske en whisky sitter fint? Kolla då här>>

Du kanske också gillar

  1. Bodil

    Hej!
    Hos oss blev det hembakade semlor. Efter önskemål från brorsonen körde vi på samma linje som förra året, dvs var och en får göra sin egen semla med valfritt tillbehör.
    När man ska ta hänsyn till allergier, någon som inte gillar mandelmassa och någon som inte vill ha så mycket grädde så blev detta mycket uppskatta.
    Så det fanns mandelmassa, vaniljkräm, hallonsylt och grädde att välja på.
    Brorsonen som är mycket matglad gillar verkligen detta konceptet.

  2. Bodil

    Hej!
    Hos oss blev det hembakade semlor. Efter önskemål från brorsonen körde vi på samma linje som förra året, dvs var och en får göra sin egen semla med valfritt tillbehör.
    När man ska ta hänsyn till allergier, någon som inte gillar mandelmassa och någon som inte vill ha så mycket grädde så blev detta mycket uppskatta.
    Så det fanns mandelmassa, vaniljkräm, hallonsylt och grädde att välja på.
    Brorsonen som är mycket matglad gillar verkligen detta konceptet.

  3. marie lithén

    Å jag blev bjuden på en i dag, på Fjällgården, efter en hel dag i skidbacken!

  4. marie lithén

    Å jag blev bjuden på en i dag, på Fjällgården, efter en hel dag i skidbacken!

  5. Ann-Sofi

    Jag måste nämna Wiener semlan. Den finns åtminstone här i småland och är bakad som ett winerbröd med mandelmassa och grädde. Väldigt onyttigt men faan så gott. Semeltårtan är också en av mina favoriter. En dinosariesemla helt enkelt:-D JÄTTESTOR!
    / Hälningar en matkirurg

  6. Ann-Sofi

    Jag måste nämna Wiener semlan. Den finns åtminstone här i småland och är bakad som ett winerbröd med mandelmassa och grädde. Väldigt onyttigt men faan så gott. Semeltårtan är också en av mina favoriter. En dinosariesemla helt enkelt:-D JÄTTESTOR!
    / Hälningar en matkirurg

  7. frederik

    Låter helt magiskt! Jag drar kanske till Småland nu… 🙂

    //Frederik

  8. frederik

    Låter helt magiskt! Jag drar kanske till Småland nu… 🙂

    //Frederik

  9. Anna

    Wienersemlan huserar även i Östergötland och är mycket uppskattad! Själv får jag inte smaka eftersom jag är glutenintolerant så jag har inte ätit någon semla i år, tycker det är svårt att få bullarna så där luftiga och goda när man bakar på glutenfritt så det får vara. Blev bjuden på en semla för ett par år sedan och den har jag inte glömt än, en vänlig arbetskamrat hade gjort sig omaket och bakat glutenfritt, tänk vilka snälla människor det finns!

  10. Anna

    Wienersemlan huserar även i Östergötland och är mycket uppskattad! Själv får jag inte smaka eftersom jag är glutenintolerant så jag har inte ätit någon semla i år, tycker det är svårt att få bullarna så där luftiga och goda när man bakar på glutenfritt så det får vara. Blev bjuden på en semla för ett par år sedan och den har jag inte glömt än, en vänlig arbetskamrat hade gjort sig omaket och bakat glutenfritt, tänk vilka snälla människor det finns!