Dutch Oven

Hej vänner,

Idag är det inte bakning på schemat, skönt! Haha! Jag klarade mig faktiskt riktigt bra med mitt projekt, men tänker inte förtälja så mycket här eftersom det är till en ny bok. Idag fortsätter arbetet med just den boken och det är Dutch Oven som står på agendan. I grytan har jag en kyckling och en hel del annat gott i grönsaksform. Grytan ställer jag sedan på glödande kol och så häller jag även glödande kol ovanpå grytan. För att kolen inte ska trilla av locket så är det viktigt att ha en gryta med lock som har höga kanter. Dessutom ska det finnas ett handtag på grytan som är av den typen att den går att hänga upp i en trebent grillställning om man skulle önska.

Jag har precis köpt denna gryta som är kanon och dessutom otroligt prisvärd.

oztrail, dutch oven, frederik zäll, usa, gryta

Nu är mina briketter snart glödande grå ute på gården så jag måste dra mig ut på utomhusmatlagning. Vilken magisk glädje!

Jag tänker mig att en hel kyckling bör gå i cirka 90 minuter i min Dutch Oven, men det vet jag inte än, ska ni testa så se till att ha en stektermometer för att ha koll på fågeln. En hel kyckling ska ha en innertemperatur på 82°C vid lårbenets fäste.

Lycka till vänner!

PS. Så här ser det ut hos mig nu…

dutch oven frederik zall lyxlagat

//Frederik

Du kanske också gillar