Lyxlagad TV-inspelning

tv inspelning lyxlagat

Hej vänner,

Igår missade jag att blogga eftersom jag hade en mkt hektisk och glädjande dag på samma gång. ComHem var här och spelade in fyra avsnitt av Lyxlagat-TV där jag vänder ihop fyra olika coola smårätter som passar sig perfekt till fotbolls-EM som går av stapeln inom kort.

Weber Q och lantbröd

Det är fyra korta avsnitt, men luras icke att tro att det är ngt hafsigt och slabbigt som görs, här snackar vi lyxlagat snacks och käk av högsta klass. Grillen stod i fokus och även en gammal tjock-tv så klart, haha! 🙂

Weber Q och tjock-tv

Jag ska inte avslöja redan nu vad de olika rätterna blev, men inom kort kommer sändningarna gå på ComHems tv-kanal och då lägger jag även upp avsnitten här på bloggen. Alla recept från programmen kommer att hamna här på bloggen samtidigt som fotbolls-EM drar igång. GLÄDJE!!!

Sökte ni receptet på min Mud Pie som jag gjorde häromdagen så har jag fått veta att det inte fanns i mitt gedigna arkiv, sorry. Här kommer hur som helst receptet;

mississippi mud pie Lyxlagat

MISSISSIPPI MUD PIE

ca 10 portioner

Botten
75 g Smör
125 g Digistivekex

Smörj en rund springform. (24cm ø) Lägg bakplåtspapper på insidan av formens kanter så att det sticker upp cirka 5 centimeter.

Smält smöret varsamt. Lägg digestivekexen i dubbla plastpåsar och banka sönder det hela till smulor. Blanda smör och smulor och tryck ut det i botten på formen. Platta till ganska hårt och ställ sedan formen i kylskåp.

Fyllning 1
2 ägg
3,5 dl vispgrädde
60 g smör
2 msk maizenamjöl
2,5 dl strösocker
1,5 tsk vaniljsocker
1,5 tsk snabbkaffe
1 msk konjak
2 msk vatten

Här behövs en tjockbottnad kastrull. Blanda socker och grädde och värm försiktigt upp det hela. Rör om tills sockret smält. Rör ut maizena i vattnet, vispa äggen hårt. Vänd försiktigt ned maizena och ägg i grädden och rör om.

Värm långsamt under omrörning med träslev tills det blir en tjock och slät smet vilket tar cirka 10-15 minuter. Tillsätt smöret klickvis, fortsätt sedan med vaniljsocker, snabbkaffe och konjak. Rör om och häll sedan smeten i formen.

Låt glädjen svalna och ställ den sedan i frysen i minst två timmar.

Fyllning 2
75 g mörk choklad 70%
1 ägg
1 dl vispgrädde

Denna fyllning görs när den första fyllningen stått i frysen i minst två timmar. Kom ihåg att smeten skär sig om den kokar så var hela tiden varsam med värmen.

Smält chokladen i vattenbad. Separera äggulan från vitan. Vispa ihop grädden med gulan och vänd ned blandningen i den smälta chokladen. Blanda väl. Häll över allt i en tjockbottnad kastrull och låt gå varm på svag värme. Rör hela tiden tills smeten tjocknar. Låt sedan smeten svalna.

Vispa äggvitan tills den är riktigt hård. Vänd ned chokladsmeten utan att röra mer än nödvändigt och häll sedan det hela överst i formen.

Ställ återigen in pajen i frysen och låt stå i minst fyra timmar.

Garnering:
Mörk choklad
Vit choklad
(Eller som jag gjorde på bilden, med vit choklad, rött & blått strössel & minimarshmallows…)

Innan servering ska pajen stå framme i cirka 20 minuter. Ta bort kanten på formen och bakplåtspappret.

Riv över rikligt med mörk choklad och vit choklad och servera sedan till allas galna glädje!

Må gött vänner!

//Frederik

Du kanske också gillar