Risotto med pancetta
I en omtumlande värld försöker jag nu hitta några minuter för att skriva några rader. Elvis & jag är hemma eftersom han är lite hängig, Marie & Julie är kvar på bb tills i morgon. Livet är helt klart uppochned, men det är ju ett helt fantastiskt liv hur som helst! 😀
En måltid måste man ju få i sig och ska det lagas kan man ju lika väl laga till något riktigt gott. En risotto kanske kan vara något?
Risotto med ärtor & pancetta
4 portioner
Arborioris till er alla fyra
100 g pancetta el fint bacon
200 g frysa gröna ärtor
5 – 6 dl oxbuljong
4 dl vitt vin
1 dl riven parmesan
3 schalottenlökar
1 klyfta vitlök
1 liten bunt färsk persilja
Salt och peppar
Citron
Olivolja
I kockens glas: Nils Oscar Pils (nr 1454)
I kockens öra: Mark Knopfler – So Far From The Clyde
Börja med att koka upp er buljong med ärtorna i. Skär pancettan i små, små bitar.
Hacka schalottenlöken & vitlöken fint. Hetta upp lite olja i en traktörpanna eller dylikt och fräs löken utan att den tar färg. Låt även pancettabitarna njuta lökens sällskap i pannan. Tillsätt sedan vinet och riset och låt stekas torrt. Ca 3 minuter.
Späd sedan med buljong(och ärtor), ca 1 dl i taget. Låt fräsa bort, ytterligare en dl osv…
Hacka persiljan fint, strö den över risotton och vänd runt.
Riset skall vid servering vara mycket krämigt, men ha kvar ett tydlig tuggmotsånd. När riset börjar bli klart (17-19 minuter totalt) så är det dags att riva ner parmesanosten.
Pressa över en halv citron, smaka av med salt & peppar.
Buon Appetito!
/Frederik
Millan
Det här verkar som något för mig. Ser så gott ut!
lyxlagat
Glädje! 🙂
//F