Varför inte en ”äkta” tunnbrödsrulle..?
Jag har som ni säkert vet varit jurymedlem i en tävling om Sveriges bästa tunnbrödsrulle. Efter att ha testat ett stort antal rullar från Sveriges alla hörn så kom vi ju fram till en vinnare som meddelats tidigare här på bloggen. Det som dock slog mig under själva tävlingen var att det var väldigt få rullar som var i varmrätt/huvudrätt-temat. Det tycker jag är väldigt underligt eftersom det är så tydligt i min värld att en tunnbrödsrulle ”original” är med korv och mos…
Som jurymedlem får jag så klart inte tävla så mitt bidrag har jag hållit inne med, men här kommer nu min godaste tunnbrödsrulle. Den klassiska rullen som smakar som den kommer direkt från korvmojen på hörnet. 😀
Gör ett gott potatismos på mandelpotatis, gräddmjölk, salt, svartpeppar och riven muskot.
Koka wienerkorvar genom att koka upp vatten med några korn svartpeppar, några korn vitpeppar och två lagerblad. När vattnet kokat i fem minuter, stäng av plattan och lägg ner två korvar. Låt alltså inte korvarna koka utan bara värmas i det heta vattnet. Då spricker inte korven lika lätt.
Gör en räksallad med lite rivet äpple, skalade räkor, 1 klick gräddfil, 1 klick créme fraiche och lite tabasco.
Gör en gurkmajonnäs genom att blanda majonnäs med lite créme fraiche, svartpeppar, cayennepeppar och finhackad saltgurka. Gärna en liten klick senap också.
Smöra tunnbrödet, lägg på två skopor potatismos, korv, räksallad, gurkmajonnäs, senap & ketchup. Svårare än så är det inte och detta är enligt mig nog i alla fall sveriges godaste tunnbrödsrulle. Hahaha! 😀
/Frederik