Fläskpannkaka & Elvis i köket
God torsdag,
Under tiden jag försöker få till 100% inspiration och kontroll i köket har jag kommit på att det roligaste är om Elvis kan vara med. En bunke, en citron, lite tomater, svartpeppar och en visp och livet är genast en fest! Haha! 🙂
Inte nog med att livet är en fest & vi väntar vårt andra barn. Vi har också bröllopsdag idag. Vi firar blombröllop, vilket är 4 år. Grattis till mig och Marie! 😀 Här har det varit presenter och blommor på morgonkvisten så det blir garanterat en bra dag i dag.
Under eftermiddagen tänkte jag låta en sjömansbiff puttra ihop och efter några timmar bli en njutningsfull kvällsmåltid. Receptet på min sjömansbiff kommer från min kommande bok Lergrytor, Stekar & Långkok som släpps om bara några dagar eller veckor. (Vi väntar på leverans från tryckeriet…) Boken finns att kika på eller beställa på till exempel Adlibris & Bokus. Glädje!!!
För er som vill smaka på gottis redan i eftermiddag kommer här ett grymt recept på en fläskpannkaka:
Fläskpannkaka med rökt sidfläsk
4 portioner
3 dl vetemjöl
1 tsk salt
6 dl mjölk
3 ägg
4 potatisar
150 g rökt sidfläsk
1/3 vitkålshuvud
2 dl rårörda lingon
smör
I kockens glas: Fuller’s India Pale Ale
I kockens öra: The Highwaymen – blandat live, overkligt, magiskt, måste ses!
Sätt ugnen på 225°C och blanda ihop mjölet, saltet och hälften av mjölken. Se till att bli av med klimp och klump.
Blanda ner vad som återstår av mjölken, vispa ner äggen, riv ner skalad potatis och blanda runt.
Smöra en ugnsfast form och skär sidfläsket i tärningar. Lägg tärningarna i formen och stek i ugnen i cirka 5-10 minuter tills fläsket fått fin färg.
Häll på smeten och grädda pannkakan i cirka 25 minuter eller tills pannkakan fått den ytterst perfekta färgen. Glädje!
Hyvla under tiden vitkålen med en osthyvel eller på en vass mandolin. Blanda med rårörda lingon och njut, bara njut!
matilda
Grattis på er blombröllopsdag! Och tack för alla dina grymma recept!
lyxlagat
Tack, tack! Bugar och bockar! 🙂