Save Food, slutrapport

Ja, vänner. Då är vi alltså klara med den trevliga tävlingen och jag tänkte bara att jag skulle slutrapportera här.

Det som finns kvar är några gula och röda lökar som idag hamnar i lergryta eftersom jag håller på att färdigställa min kommande bok som släpps under hösten. Annars är det inget annat än skafferivaror med bra hållbarhet kvar. Majsolja, olivolja, sesamfrön, lite matvete, gul curry, spiskummin, sweet chili, soja. Det är alla produkter jag har kvar av. Jag har dock använt mig av precis alla produkter vi fick i matkassen, men jag har inte gjort slut på dem jag just listade ovan.

För att återigen förtydliga för intresserade och kanske mest av allt för juryn, så har jag alltså inte tillsatt en endaste ingrediens eller tillsats på något av mina sju recept, utöver salt & peppar.  Jag har hållit mig till precis det som kom i kassen. Jag har använt alla produkter och inte lagt till någon annan. Glädje! 🙂

Kvar av själva maten har jag lite plankgrillad lax i frysen, där jag till helgen tänkte göra ruggigt fina laxburgare. Jag har även några frikadeller i tomatsås som får bli en magiskt god middag med lite pappardelle inom kort. Även frikadellerna ligger i en väl försluten påse i frysen. That’s it. Det hela blev verkligen lyckat enligt mig själv eftersom jag inte behövt slänga något alls. (förutom givetvis skal och det som Elvis geggat in i håret… 😀 )

I slutet av maj får vi vet vem som vann det hela. Klicka under tiden in er på Save Food på facebook och gilla ”Save Food initiativet”. Bra för kropp, själ, mage & natur!

Tusen tack för denna tävling, i morgon är vi återigen tillbaka i ”det vanliga bloggandet”. Då blir det lite gottis med choklad, torkad frukt & müsli. Väl mött!

//Frederik

Du kanske också gillar

  1. Karin / bevemyrs blogg

    Hej!
    Tänkte bara passa på att tacka för gott medtävlande i Save Food-utmaningen. Jag har ju inte provat din mat men jag har en känsla av att den smakar underbart!:)

    Allt gott! Hälsar Karin / bevemyrs blogg

  2. Husmorsan Anette

    Hej och tack för en trevlig matbloggtävlingsvecka 😉
    Anette från Husmorsorna

  3. Millan

    Hejsan! Du har verkligen varit duktig på att använda innehållet i påsen. Här var det första gången jag använde krabba i burk, så det var lite extra kul att se vad ni andra valde att göra med den. Lycka till nu!