Chicken green curry

Chicken green curry

Nyligen hemkommen från Mexico så vill man gärna byta matvanorna rejält. Här kommer en hemmagjord greencurry-kyckling som smakar alldeles utmärkt. Testa gärna mina vänner!

Chicken green curry

2 portioner

300 g kycklingfilé
1 dl ostronsås
1/2 dl grädde 40%
1 dl lättmjölk
2 tsk green currypasta
1 purjolök
3 dl vitt vin
3 msk smör
5 rädisor
1 msk jordnötsolja
2 portioner ris
100 g gröna ärtor
5 cocktailtomater
1 ägg
Fisksås
I kockens glas: Singha  (nr 1428)
I kockens öra: Tom Jones – Green, green grass of home

Ansa och skölj purjolöken. Skär den i tunna skivor och sjud den i det vita vinet och smöret i 20 minuter.

Strimla och bryn kycklingfiléerna i jordnötsoljan. Slå på purjolöken och lite av vinet den kokats i. Tillsätt grädde, mjölk, currypasta och ostronsås. Låt puttra på svag värme i 10 minuter.

Koka under tiden riset. Koka även de gröna ärtorna enligt förpackningen och skölj & skär tomaterna & rädisorna i tunna skivor.

När riset är klart, slå av vattnet. Blanda ner de kokta ärtorna, tomaterna & rädisorna. Hetta upp en stekpanna med lite olja och stek riset tillsammans med ett helt ägg.

Servera med en rädisa på toppen och ett gott öl.

På måndag återkommer jag med en rejäl redovisning om mina två veckor i Mexico! 😀

//F

Du kanske också gillar