Gastro Nord Preview

Fredrik

Hej vänner,

Idag kom inget morgoninlägg eftersom jag var på en pressfrukost inför kommande Gastro Nord mässan som går av stapeln i slutet på april.

Göran Ekberg som är projektledare höll i det hela och presenterade lite idéer, planer och teman för årets mässa. För första året så har denna fackmässa ett tema. Temat är Tradition & Trend. Det är 10e gången som mässan äger rum och det kommer att vara inte mindre än 15 olika tävlingar inom gastronomins underbara värld.

Jag som glad konsument av både det ena och det andra tycker nog att Chokladskulpturstävlingen låter roligast, men även diskningstävlingen & vassaste kocken låter spännande.Vassaste kocken är hastighetstäving i lökhackning, äggvispning osv. och diskningstävlingen sker mellan några utvalda restaurangdiskare. Förra året hölls det även en ”kändisvariant” av disktävlingen som vanns av ingen mindre än Fredrik Eriksson (bild ovan).

Fredrik höll idag även ett litet föredrag om hur det är att driva en framgångsrik krog utanför tullarna. Färre konkurrenter och färre kollegor.

Givetvis serverades en underbart vackert och välsmakande frukost med fin fruktsallad, goda smörgåsar, yoghurt med mera. Vi hade nämligen privilegiet att få vara på denna pressträff på restaurang Atrium på Stockholms nationalmuseum.

Frulle

Som avslutning på denna goda, men ack så kalla morgon fick vi en guidad tur på museet där vi talade om de tavlor med mat i bild och matens betydelse i 1500-tals målningar. Hur kul som helst!

Missa nu inte inlägget om choklad. Ta er dit genom denna magiska länk! 😀

//Frederik

Du kanske också gillar

  1. Alexander

    Du har det för bra 😉
    Du gillade vår blog för och vi har flyttat till ny adress, ta en titt. http://www.maxiander.se

    Ciao!