Texas Pecan Ice Cream
Magiskt goda ting blandade i en och samma glassbytta, inte mycket som kan gå fel då. Hey ho, lets go!
Texas Pecan Ice Cream
Ca 1,5 liter
2 stora ägg
1,75 dl strösocker
4,5 dl grädde
2,25 dl mjölk
1/2 tsk bourbon vaniljpulver
2 dl halverade pekannötter
25 g smör
Flingsalt
Salted Caramel Sauce (separat inlägg här)
Cocktailbär för garnish
Hetta upp en bra stekpanna och smält smöret. Låt det nästan bli brynt, vänd då ner pekannötshalvorna och stek dem sakta på medeltemperatur tills de fått riktigt fin, gyllene färg. Strö över hyfsat rikligt med flingsalt, slunga runt och låt svalna helt på hushållspapper i kylen.
Vispa äggen ljust fluffiga. Tillsätt sockret, lite i taget, under konstant vispande. Fortsätt vispa i cirka 3 minuter.
Tillsätt grädden, mjölken och vaniljpulvret och vispa ytterligare i tre minuter.
Kör glassmeten direkt i er förberedda glassmaskin enligt just er maskins instruktioner. När glassen bara är två – tre minuter från att bli klar är det dags att vända ner de kylda pekannötterna. (Spara en per portion för garnityr) Kör ytterligare några minuter och när ni sen ska skopa över glassen i en bytta för att förvara i frysen så ska den salta karamellsåsen med i leken.
Häll i lite glass och ringla över lite karamellsås, mer glass och mer sås, osv osv. Så att ni får lite olika lager med sås och glass. Plasta noga och frys in över natten.
Servera med mer karamellsås, garnera med några hela pekannötter och ett cocktailbär.