Kylskåpsmat del 3 – Arrabbiata
Pasta All’Arrabbiata kallar jag dagens recept, jag hittade lite sardeller och krossade tomater och tillsammans med lite chili och vitlök blev det en grym pasta!
Detta är ett samarbete mellan mig och LG, som jobbar med att ta fram produkter som är bättre för miljön och i det samarbetet så har jag tagit på mig att ta fram lite olika tips på mat som till stor del baseras på att använda rester och inte slänga bort någon mat. Detta är något jag verkligen brinner för så det är ett projekt som jag gladeligen tog mig an!
InstaView heter kylskåpet som vi använder i detta samarbete, tanken med skåpet är att man bara knackar lätt på dörren för att se vad man har i skåpet. Då tänds nämligen en lampa som visar godsakerna innanför dörren. På detta vis slipper man alltså öppna skåpet titt som tätt för att se vad som finns där i. Man sparar elförbrukning och på så vis också miljö. Grymt, grymt cool!
Vad fanns i kylen för dagens recept ..?
PASTA ALL’ARRABBIATA
4 portioner
4 portioner tagliatelle
3 vitlöksklyftor
2 röda chilifrukter
Lite olikfärgade körsbärstomater
400 g krossade tomater
10 sardeller
100 g smör
Olivolja
Salt & nymald svartpeppar
1 bunt färsk bladpersilja
Parmesan
Här har vi återigen kylskåps- och skafferimat. Torkad pasta, en burk sardellerm, krossade tomater osv. Har ni inte alla ingredienser så skippa dem eller byt ut mot något annat som verkar gott.
Hetta upp en rejäl skvätt olivolja i en kastrull tillsammans med lätt krossade vitlöksklyftor och chilifrukterna. Bryn det hela sakta under lock. Efter fyra-fem minuter är det dags att lyfta ur chilin och vitlöken och slänga.
Häll på de krossade tomaterna och en nypa salt. Sjud tomatsåsen under lock i cirka 20 minuter.
Hacka sardellerna finfint och rör ut dem i smöret, vänd ner i tomatsåsen.
Koka upp pastavatten, salta det och häll i pastan. Koka den al dente och låt den sedan rinna av. Vänd ner pastan i tomatsåsen.
Strö över lite flingsalt, finhackad persilja och grovt riven parmesan, det är mycket godare med lite större bitar! Garnera gärna med ytterligare lite röd chilifrukt och en citronklyfta.