Bacon Marmelade
Hej vänner,
I fredags höll jag i årets första julbord, en Amerika-inspirerad variant med mycket av det goda. Bland annat min egna Bacon Marmelade som alltid är en galet uppskattad godsak. Efter MYYYCKET förfrågningar så har jag lovat att lägga ut receptet och det kommer här. Servera denna delikata godbit till den nybakade julskinkan och livet, kära vänner, är en fest!! 🙂
BACON MARMALADE
16 skivor välrökt bacon i tärnignar
1 dl Muscovadosocker, ljust
1 msk lönnsirap
1 dl äppelcidervinäger
½ dl av skinkspadet (eller kyckling/kalkonspad) (från ugnsbakningen)
1 lagerblad
Tabasco
Stek baconet tills det precis fått en gyllene färg.
I en liten såskastrull, koka upp äppelcidervinäger, lönnsirap, skinkspad och muscovadosocker tillsammans med lagerblad under konstant omrörande. Koka sedan det hela på låg värme så att det precis sjuder tills konsistensen är tjock och lite ”kolaaktig”.
Tillsätt bacontärningarna och vänd runt. Ställ ut kastrullen med lock i vinterkylan och låt den svalna till cirka 20°C.
Smaka av med flingsalt om så behövs och några stänk Tabasco eller Texas Pete Hot Sauce om ni skulle ha tillgång till den finingen!
Servera marmeladen rumstempererad till nybakad skinka. YEAH BABY!!
//F