Grillad högrev med gorgonzola
Ja, men då var man tillbaka i vardagen igen då vänner! Vi har haft en helt otroligt vacker sommarsemester i skärgården. (I vanlig ordning, haha!)
Egentligen var vi tillbaka förra veckan redan, men lite stress, strul och inskolning på dagis gjorde att vi tog chansen att köra en lite semesterförlängning i helgen och vädret log mot oss igen. Magiskt!
Jag passade på att testa lite öl från Värmdö Bryggeri och hade bland annat med mig denna trevliga Ingarö Pale Ale, en ofiltrerad ofiltrerad single hop, god ale. Fin beska och trevligt med fällningen som ger mycket till smaken.
Givetvis passade jag även på att dra fram Webern på klippan och slå mig ner tillsammans med världens vackraste utsikt.
På grillen denna dag hamnade en mörad skiva högrev som jag kryddade riktigt rejält med flingsalt och nymald svartpeppar. Lite olivolja på och sedan bara vila medan grillen blir het.
Även grön sparris och en liten citronhalva fick känna grillgallrets hetta!
Grilla högreven på ruskigt hög värme, 3 – 4 minuter per sida (beroende på tjocklek), grilla även sparris och citron till fin färg.
Pressa citronen över köttbiten och låt vila i lite folie i 5 minuter. Skiva köttet i tunna, tunna skivor och servera på grillat/rostat bröd med olivolja, romansallad, skivad tomat, gorgonzola, grillad sparris, salt och peppar.
Sååå enkelt, men helt och hållet magiskt!