Spiskumminbiffar med quinoasallad

Ja då var det dags för grymt fina och kryddiga smaker. Jag som älskar när maten är stark toppar detta med en rejäl dos cayennepeppar, men det går utmärkt att göra vid servering om inte alla önskar massiv hetta, haha! 🙂

quinoa, sallad, frederik zäll, lyxlagat, tabbouleh

Det här är väldigt gott och väldigt enkelt att fixa till, det går dessutom snabbt och smidigt så se till att ha ett rent kök, bra musik och något gott i glaset redan innan ni börjar, haha! Sätt gästerna på dukningen så blir ni klara ungefär samtidigt. Grymt!

SPISKUMMINBIFFAR MED QUINOASALLAD

4 portioner

400 g köttfärs
200 g avrunna och sköljda svarta bönor
2 tsk spiskummin
2 tsk gurkmeja
2 tsk mald koriander
2 tsk vitlökssalt
1 riven gul lök
1 ägg
Salt och svartpeppar
Rapsolja
Quinoasallad:
2 dl röd quinoa
1 dm gurka
2 tomater
1 gul lök
1 knippe persilja
1 lime
Serveras med:
Lime, cayennepeppar och matyoghurt

Mixa bönorna och blanda sedan med köttfärsen, kryddorna, riven lön och ett ägg. Provstek en klick i rapsolja och smaka sedan av smeten med salt och svartpeppar. Givetvis kan man krydda upp med cayennepeppar redan här. Ställ bunken åt sidan med plastfilm över sig.

Koka upp vatten till quinoan och koka den sedan enligt förpackningens instruktioner, cirka 15 minuter. Skölj under kallt vatten och låt rinna av.

Tärna finfint tomater, gurka och lök. Blanda med den kalla quinoan. Strö över finhackad persilja och pressa över lite lime. Ringla på lite olja och kryda lätt med salt och peppar.

Stek sedan biffar i rapsolja och servera hela anrättningen direkt med limedroppar på biffarna och en rejäl klick matyoghurt, pudrad med cayennepeppar.

quinoa, sallad, frederik zäll, lyxlagat, tabbouleh, spiskumminbiffar, lyxlagat

Yum!

Du kanske också gillar