Lite asiatisk touch på middagen?

Hej vänner och en riktigt god måndag önskar jag eder alla! 🙂

Denna vecka är en riktigt bra vecka tycker jag eftersom nu på fredag så är det premiär för mitt tv-program på SVT-Barnkanalen. Givetvis kommer jag att tjata om det under veckan, men jag säger det redan nu – Klockan 18.30 på fredagar så är det Överraskningen som gäller! 🙂

Är ni kanske sugna på lite lätt och fräsch mat efter en helg med lite för mycket gott på fat och i glas? Kolla in följande;

asiatisk mat lyxlagat frederik zäll

Gör lite färsbiffar med blandfärs som smaksätts med sesamolja, sweet chili och vitlök. Krydda med soja och cayennepeppar. Hetta upp en stekpanna med lite olja och provstek en klick så att smakerna är riktigt bra. Stek biffarna klart i stekpannan eller i ugnen på 220°C i cirka 10 – 12 minuter. (Beroende på storleken)

Gör under tiden en dipsås på 1 dl soja, 1 msk sesamolja, 1/2 dl mirin (risvinäger).

Förbered sedan sesamfrön som rostas till fin färg i en torr stekpanna. Skär salladslök i fina slantar, skölj babyspenat, häll av en burk konserverade böngroddar och ställ sedan fram allt för sig på bordet. Sedan är det bara att plocka ihop en fin tallrik med de kryddiga biffarna, sesamfrön, salladslök, babyspenat, böngroddar och den goda dipsåsen. Lätt som tusan och makalöst gott!

//Frederik

Du kanske också gillar