Lyxburgare med gorgonzola och purjolök
God tisdag,
Idag är det MoeJoe’s Juicebar som står på schemat. Kul möte och glädjande dryck & käk! 🙂
Igår blev det lyxlagade hamburgare på tallrikarna här hemma.
Jag maler 70% högrev och 30% picnicbog till mina burgare nu för tiden. På grövsta malningsskivan, en gång. Skopa därefter bollar och låt dem vila övertäckta med plastfilm i kylskåp i 30 minuter.
Hetta upp en stekpanna utan fett och lägg i bollarna. Tryck till dem till en centimetertjock burgare och stek dem hårt och klart på ena sidan. Salta och peppra den andra sidan under tiden. Vänd burgarna en gång och stek dem hårt på andra sidan också. Ytterligare lite salt och peppar och sen är det fest! 🙂
Just till denna måltid monterade jag enligt följande; Lantbröd, rostat i stekpanna, sallad, blancherad & stekt purjolök med lite vitvinsvinäger, salt & svartpeppar. På detta lades hamburgare, krämig gorgonzola & tomat.
Helt magiskt!