Longbeach & korvgryta

Hej vänner,

Idag är det finfint besök på tallrik och i glas.

Longbeach Lyxlagat

En mkt trevlig ny flaska rött som går under namnet Longbeach (2054) för ynka 87 kronor.. Smakar mörkt och mustigt. Kaffe, choklad och kryddor dyker upp i glädjen. Jag valde att tillaga Jamie’s fantastiskt goda tomat- & korvpanna till som jag gjort så många gånger förr och det var en mycket trevlig kombination. Vinet är tufft nog att klara av syran och sötman i både tomat och vinäger. Jisses så kul man kan ha i livet! Hahah! 🙂

Ugnsbakad korv med tomat & rödvinsvinäger

4 portioner

Färsk het salsiccia 8 – 10 st.
800 g blandade tomater, stora, små, gula, gröna…
4 stora krispiga bitar bröd. Gärna ciabatta eller en grov baguette
1 knippe färsk oregano
1 knippe färsk timjan
1 dl fin rödvinsvinäger
5 msk Olivolja extra virgin
Rikligt med flingsalt och nymald svartpeppar
En god och krispig sallad serveras till denna njutning

Sätt ugnen på 180°C

Koka upp rikligt med vatten i en stor kastrull. Skär ett kryss i skalet på de största tomaterna och skålla dem hastigt. Dra av skinnet. De mindre tomaterna kan ha skalet kvar.

Dela alla tomater i olika stora bitar och lägg dem i en stor ugnssäker form. Lägg på de hela korvarna och slå över vinägern och oljan.

Finhacka örterna och strö över. Krydda rikligt med flingsalt och svartpeppar. Vänd runt varsamt och med omsorg. Se till att korvarna ligger överst när ni ställer in formen i ugnen.

Baka i ugnen i ca 30 minuter. Vänd sedan korvarna lite och låt gå ytterligare ca 15-20 minuter tills korvarna fått fin färg.

Lägg ut brödskivor på tallrikarna och lägg upp tomater och korv ovanpå. Det är obeskrivligt gott när brödet får suga i sig lite av den sötsyrliga tomatsåsen. Servera som sagt med en krispig sallad.

Glöm inte att njuta mina vänner!! ;-)

//F

Du kanske också gillar

  1. Elvy

    Låter som en bättre idé att dricka Longbeach och skippa korvgryta! 😉