Sea Bass, Thai Style

Hej på er kära läsare,

Nu är jag äntligen tillbaka i full fart igen. Jag har samlat på mig massor av erfarenheter, minnen, matlycka och njutning ute i vår vackra skärgård och för att starta bloggandet igen kommer här ett av recepten, en löjligt fin anrättning kan jag lova!! 🙂

sea bass, weber, satake, lyxlagat

HAVSABBORRE MED CHILI- & KORIANDERSMÖR
Bakad potatis och grillad majs

2 portioner

2 st havsabborrar
2 bakpotatisar
4 majskolvar (i skärgården användes förkokta)
1 kruka koriander
2 röda chilifrukter
2 klyftor vitlök
2 lime
fisksås
smör
flingsalt
svartpeppar

 

Tänd grillen med en skorstenständare, ingen tändvätska. Avvakta cirka 25 minuter och häll därefter ut briketterna på en sidan av grillen. Täck med lock och öppna alla ventiler. Låt grillen hettas upp i 10 minuter.

Grilla bakpotatisarna till fin färg runt om, slå in i folie och lägg på indirekt värme under lock. Stäng ventilerna något för att sänka temperaturen. Vänd efter 30 minuter och låt ligga i ytterligare 20 minuter. Testa med sticka, de bör vara nästan klara nu. Öppna ventilerna helt för att åter höja temperaturen.

Under tiden potatisarna grillas, kärna ur chili och skär koriandern fint. Finhacka vitlök och blanda med chili och koriander. Pressa över nästan all limesaft, tillsätt cirka 50 g smält smör och smaka av med fisksås. Syrligt, hett, salt och delikat ska det vara!

Ta ur fiskarna och snitta dem lätt på sidorna. Ringla över lite av chilismöret, även inuti fisken. Krydda även lätt med flingsalt och svartpeppar. Grilla fiskarna på direkt värme, cirka 5 minuter per sida på hög temperatur till fin färg. Grilla majskolvarna.

sea bass, weber, satake, lyxlagat

Kryssa potatisarna och häll i chilismör, servera med saltade majskolvar och varsin magiskt fin fisk. Se till att pressa över ytterligare lite lime vid servering.

Du kanske också gillar