Confiterad Fläsksida

CONFITERAD FLÄSKSIDA
Satakesås & spetskålssallad med Champagnevinägrett

1 dl ostronsås
1 dl Sweet chilisås
1 Lime
1 Klyfta vitlök, pressad
1 msk färskriven ingefära
1 tsk sesamolja
1 msk japansk soja
1 finhackad röd chili
500 g rimmad fläsksida
Rapsolja
½ spetskål
Champagnevinäger
Olivolja
Salt & svartpeppar

Sätt ugnen på 90°. Lägg fläsksidan i en ugnssäker form och häll över oljan. Täck formen med aluminiumfolie. Tillaga mitt i ugnen 5 timmar. Ta upp och lägg köttet i press i kylskåpet ca 5 timmar.

Gör en Satakesås, vänd ihop ostronsås, sweet chili, lime, vitlök, ingefära, sesamolja, soja och finhackad chili.

Skär bort svålen på fläsksidan och skär den i tunna strimlor. Stek strimlorna riktigt knapriga och låt rinna av på hushållspapper.

Sätt ugnen på 90. Pensla köttet med Satakesås och värm det mitt i ugnen ca 1 timme. Förvara i kylskåp över natten eller fortsätt enligt nedan;

Finstrimla kålen. Blanda med persilja, vinäger och salt. Ställ svalt.

Skär köttet i mindre bitar, pensla igen och servera på minifat eller tunt knäckebröd med spetskål och knaperstekt svål.

Du kanske också gillar