Citronmarinerad fläskkotlett med pesto & linguine

Citronmarinerad fläskkotlett med pesto & linguine

Efter en heldag framför datorn med filmjobb så ringde telefonen och våra beställda varor var här. Vi beställer ibland från mataffären.se. Det fungerar väldigt bra och speciellt om man skall storhandla och Marie har bilen. 🙂

Med allt gott som vi handlat hem så skapade jag inspirerat gårdagens kvällsmat. Se vilken vacker måltid. Denna mycket välsmakande citrusdoftande maträtt bjöds frun på.

Citronmarinerad fläskkotlett med pesto & linguine

4 portioner

4 benfria fläskkotletter
4 portioner färsk linguine
2 stora tomater
150 g ruccolasallad
1 citron
50 g pinjenötter
1 kruka basilika
2 klyftor vitlök
Olivolja
Salt och peppar
Smör till stekning

Njut ett glas Rubiolo Chianti Classico  och min gode Pavarotti till denna Italiendoftande middag.

Om ni har tjocka kotletter så banka ut dem något med en köttklubba.

Lägg dem på ett fat och pressa över en halv citron. Salta och peppra runt om och låt dem vila i rumstemperatur i 30 minuter.

Rosta pinjenötterna i en het, torr stekpanna tills de börjar få färg. Låt svalna.

Mixa basilikablad från en hel kruka med 2 klyftor vitlök, 1 msk olivolja och pinjenötterna i en matberedare eller dylikt. Mixa till fin smet. Smaka av med salt och peppar.

Skär tomaterna i ytterst små tärningar och låt rinna av i ett durkslag.

Koka upp lättsaltat vatten och hette upp smör i en stekpanna.

Torka av kotletterna och stek dem väl i det heta smöret. Koka färskpastan i 2-3 minuter.

Slå av vattnet, ringla över lite olivolja och blanda ner tomattärningarna.

Lägg upp pastan, en bädd av ruccola och kotletten ovanpå. Toppa med den krämiga peston och pressa över lite citron.

//Buon Appetito Paisan!

Du kanske också gillar