Tacos från Nyhetsmorgon, del 2

Yes böx, dags för del två av dessa magiskt goda tacos. RIKTIGA tacos!! 🙂 Del 1 med tips på delikat tonfisk, röror och hemmagjorda vetetortillas finner ni här>>

Vill ni se klippet från TV4 i lördags så klicka på bilden nedan!

Recept och inspiration finner ni nedan;

PORK ROAST LOW ’N’ SLOW

Ca 800 g fläskkarré i bit (med ben är alltid bättre om ni hittar)
2 gula lökar
1 morot
1 torkad chili
4 torkade limeblad
Salt och peppar
Rapsolja
BBQ-sås
Lime

Putsa karrén och pudra den sedan med salt och peppar. Klappa in kryddorna så att de fastnar. Hetta upp olja i en gjutjärnsgryta och bryn karrén hårt runt om. Slå på vatten så att karrén täcks. Tillsätt skalad, delad lök och morot tillsammans med limebladen och en torkad chili. Täck med lock och låt sjuda på låg. Titta till grytan, vänd runt och slå på mer vatten om så behövs efter cirka 2 timmar.

När cirka 3 – 4 timmar har gått, sätt ugnen på 225°C, lyft ur köttet som faller isär av sig självt. Spara spadet. Gaffla köttet till trådiga småbitar och lägg det i en stor ugnsform. Vispa ut lite av kokspadet med BBQ-sås, limesaft, salt och peppar. Häll det över köttet och blanda runt. Det ska bli lite lagom geggigt. Baka av i ugnen så att det precis börjar ta färg. Servera sedan direkt, rykande hett. Det som blir kvar blir världens godaste köttmacka i morgon.

PICKLED RED ONION

2 msk ättika 24%
4 msk strösocker
6 msk vatten
8 svartpepparkorn
1 lagerblad
2 rödlökar

Koka upp ättika, socker och vatten med pepparkorn och lagerblad. Rör runt så att sockret löses upp. Skala och skiva rödlöken. Lägg rödlöken i en bunke, slå på lagen, täck med plastfolie och lägg en tyngd på, till exempel en kastrull. Ställ hela anrättningen utomhus i snökylan, eller i kylskåpet i minst 3 timmar.

MARINATED RED CABBAGE

200 g rödkål
1 msk kallpressad rapsolja
1 msk rödvinsvinäger
Salt och peppar

Strimla rödkålen med en osthyvel. Vispa ihop olja och vinäger, salt och peppar. Häll över kålen och massera lätt med händerna. Låt stå svalt tills servering.

PICO DE GALLO

3 mogna röda tomater
½ gul lök
1 kruka koriander
1 röd chilifrukt
1 grön chilifrukt
1 lime

Tärna tomaterna fint. Skala och finhacka den gula lökhalvan. Kärna ur och skär chilifrukterna mycket fint. Blanda ihop det hela i en bunke, pressa över limesaft, ringla över lite olja och krydda med salt och peppar. Vänd ner grovt skuren koriander och ställ svalt.

CILANTRO- & LIME MAYO

1 äggula
1 msk yellow mustard
1 msk limejuice
Rapsolja
Salt och peppar
Färsk koriander

Vispa ihop äggulan, yellow mustard, limejuice, salt och peppar i en bunke. Droppa sedan i olja under konstant vispande. Cirka 1,5 dl olja ska gå i. Ni avgör själva vilken konsistens ni önskar. Smaka noga av.

Skär koriandern grovt, både blad och stjälkar och vänd ner. Låt stå svalt tills servering.

Du kanske också gillar