Skogschampinjonsoppa
Hej vänner,
MISSA INTE ÖVERRASKNINGEN PÅ TV I KVÄLL (FREDAG)!! !8.30 på Barnkanalen! 🙂
Igår hängde jag lite på Gastro Academy och bjöd på min tolkning av höstsmaker. Bland annat bjöd jag på en riktigt bra soppa. Hoppas ni testar och uppskattar!
SKOGSCHAMPINJONSOPPA
4 portioner
150 g skogschampinjoner
1 bananschalottenlök
2 små klunkar vitt vin
5 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
2 dl grädde
1,5 tsk vetemjöl
svart tryffelolja
salt & svartpeppar
smör
citron
Servera gärna med rotsakschips eller mina polkabetakrustader. (Recept finns på Gastro Academy)
Skär svamparna i småbitar. Skala och finhacka schalottenlöken. Hetta upp en rejäl klick smör i en stekpanna och stek först svampen i några minuter. Tillsätt sedan löken och fräs ytterligare några minuter utan att det tar färg.
Pudra över mjölet och slå på vin, vatten och en smulad buljongtärning. Täck med lock och koka upp. Låt koka några minuter. Mixa sedan soppan helt slät med en stavmixer.
Om ni vill så kan man passera soppan genom en finmaskig sil. Tillsätt grädden och koka upp igen. Droppa i tryffelolja efter smak och tycke och smaka till sist av med salt, svartpeppar och citron.