Reuben Sandwich..? Njae…
The New York Reuben är en av de godaste mackorna och maträtterna som finns, flera inlägg om denna magi kan ni finna här på Lyxlagat.se– klicka på sök recept i menyn.
Men vad handlar då dagens inlägg om ..? Jo det ska jag säga er, jag var helt enkelt sugen på en Reuben till lunch men hade i stort sett ingen av ingredienserna … Det blev alltså något av en Täby Reuben istället för New York!! Haha!!
Helt enkelt en jäkligt god toast
1 portion
2 skivor gott bröd att steka
100 gr fläskfilé/ytterfilé
50 gr strimlad spetskål/vitkål
1/3 gul lök i skivor
Smör
Ost
Cornichoner
Dijon
Majonnäs
Chiliflakes
Flingsalt & Svartpeppar
Rostad lök
Rödvinsvinäger
Tabasco
Strimla fläsket och stek i smör. Salta och peppra. Tillsätt lök och kål, slå på lite vinäger och ytterligare lite salt, peppar och en nypa chiliflakes. Vänd runt och mjukstek.
Smörstek två skivor bröd. När ena sidan är stekt, bred på majonnäs och dijon. Lägg på skivor av ost så den hinner smälta ngt. Grovhacka alla cornichoner.
Lägg upp en skiva toast på tallrik, skeda upp kött och kål från stekpannan, strö över cornichoner, rostad lök och stänk över Tabasco. Lägg på andra brödskivan och tryck till lätt.
There ya go, the classic Täby Reuben! 😉