Sallad med het chipotlekorv
Igår kväll spelade min husgud Mark Knopfler på Hovet och jag & Marie njöt, njöt & njöt.
Till tonerna av What It Is från Knopflers album Sailing To Philadelphia skapades igår denna smakrika sallad med chipotlekorv och knaperstekt tofu. Den blev mycket god. Testa själva!
4 portioner
2 portioner pasta (tex penne)
1 rödlök
100g hård tofu
5 chipotlekorvar
1/3 salladshuvud
2 tomater
1/2 gurka
2 msk rapsolja
Dressing:
2 msk dijon
2 msk olivolja
1 msk vit balsamvinäger
1 msk torkad dragon
salt & peppar
samt 1 dl gräddfil
Koka upp lättsaltat pastavatten. Koka pastan enligt förpackningens anvisningar.
Tärna gurkan och tomaten fint och lägg på serveringsfatet. Skiva rödlöken tunt och lägg i en skål med vatten.
Tärna tofu och slanta korven. Stek gyllenbruna i olja en och samma panna.
Blanda senap, olja, vinäger, 3 nypor salt, lite peppar & dragon i en shaker.
Skaka som tusan!
Häll bort vattnet från löken och krama ur den lätt. Blanda med tomat & gurka.
När pastan är klar, kyl den under kallt vatten. Blanda den kalla pastan med grönsakerna, lägg den varma, nystekta korven & tofun överst. Ringla över senapsdressingen och klicka ut lite gräddfil.
Serveras tillsammans med en >Pilsner Urquell< en solig aprileftermiddag! 🙂
//FZ