Linguine med mozzarella och Cornelis

linguine med mozzarella och tomat

En lång och galen helg är avslutad. Marie har varit bortrest och jag har varit på grannfest ute i skärgården. En mängd grannar tog sina ”stor-båtar” och begav sig iväg till Velmasund där det bjöds på hejdundrande kalas. Igår gjorde jag (ursäkta tråkhumorn) inte många knop… 😉

För att stilla den försiktiga hungern som sakta kröp fram så gjorde jag en välsmakande pastarätt.

Linguine med mozzarella & cocktailtomater

2 portioner

Färsk pasta till er båda
1 ask cocktailtomater
1 mozzarella
150 g haricovert
1 citron
100 g skivat, rökt fläsk
Flingsalt och nymald svartpeppar
I kockens glas: Santagostino (nr 12464)
I kockens öra: Cornelis Vreesvijk – Sonja & Siw

Koka upp lättsaltat vatten och knaperstek fläsket och låt det rinna av på lite hushållspapper.

Med Cornelis hjälp så blir var dag en njutning. Ni har säkert redan hört den, men lyssna igen. Det citrusfruktiga vinet är perfekt till denna citrondoftande eftermiddag i köket.

Tips: Om man dricker rött så kan man tänka på att låta vinet stå i kylen ca 30 minuter innan servering, dricker man vitt så förvarar man vinet i kylen, men tar ut det ca 30 minuter före servering. Detta brukar ge lagom temperaturer.

Koka pastan och förväll samtidigt haricovert i ca 2 minuter. Skölj och dela tomaterna. Lägg dem i ett durkslag. Häll av vattnet från pastan i durkslaget med tomaterna.

Lägg tillbaka i kastrullen, ringla över olivolja, pressa över 1 citron. Strö över lite flingsalt och vrid ett par rejäla varv på svartpepparkvarnen. Riv ner mozzarellan i små bitar och vänd runt det hela varsamt.

Servera med det knapersteka fläsket och en god brödbit. 🙂

//Frederik

Du kanske också gillar